Hlavní obsah

Ledecká: Z výsledků v Kanadě mám ohromnou radost, rezervy tam ale pořád jsou

Praha

Jen dva dny stráví doma a zase vyrazí na závody. Ester Ledecká se v úterý odpoledne vrátila z Kanady, kde o uplynulém víkendu skvěle zvládla vstup do Světového poháru v alpském lyžování.

Ester Ledecká

 
Článek

Talentovaná lyžařka a snowboardistka v Lake Louise obsadila ve sjezdu jednadvacáté a čtyřiadvacáté místo a v neděli pak v super obřím slalomu byla dokonce devatenáctá. „Mám velkou radost z mého vystoupení v Kanadě. Myslím, že misi jsme splnili, asi i nad mé očekávání“ hlásila hned po příletu jednadvacetiletá lyžařka.

Spokojený byl i její trenér Tomáš Bank. Na to, kolik Ester v závodech udělala chyb, to jsou super výsledky,“ prohlásil kouč. „Mám ještě velké rezervy, na kterých musíme pracovat,“ shodla se s trenérem. „Jsem ráda, že jsem si mohla vyzkoušet další kopec a získat tak nové zkušenosti. Sjezd v Lake Louise je jeden z nejrychlejších, který holky ve Světovém poháru jedou. Je to zase něco jiného, než jsem doposud poznala,“ vysvětlovala česká reprezentantka s tím, že krůček po krůčku se blíží k vysněným cílům, kterých by jednou v lyžování chtěla dosáhnout.

Teď si však dva dny odpočine a v pátek opět vyrazí na cesty. Tentokrát ale na závody Světového poháru ve snowboardingu. „Moc jsem toho nenaspala, takže se pokusím to manko dohnat. Určitě si dám také nějakou masáž a možná i maličko potrénuju. A jestli budu mít chvíli, ráda bych zašla do obchodů podívat se po nějakých dárcích,“ prozradila své plány před odjezdem do Itálie.

Tam se ve čtvrtek představí v Carezze v paralelním obřím slalomu a v sobotu v Cortině v paralelním slalomu. „Na obřák na snowboardu už se těším, na prkně jsem teď dlouho nestála a už mi to hodně chybí,“ přiznala úřadující vítězka Světového poháru ve snowboardingu. Domů se zase vrátí až těsně před Vánocemi. „Strávíme je v Praze, k večeři bude tradičně losos a z cukroví si nejvíce pochutnám na perníčcích,“ uzavřela loňská mistryně světa v paralelním slalomu.

Reklama

Související témata: