Hlavní obsah

Bajc na valnou hromadu napsal také všeználkům

PRAHA

Písemnou bilancí, omluvou za chyby a kritikou poměrů v českém skoku zakončil Slovinec Vasja Bajc své dvouleté účinkování u reprezentace. "Když jsem přišel, někteří si mysleli, že začnu pít, nebo uteču, jako všichni přede mnou, nebo mě vyhodí. Ale nic se nestalo a musím vás zklamat, skokanští všeználci," napsal Slovinec v dopisu, který byl předčítán při sobotní valné hromadě úseku.

Foto: www.czech-ski.com

Skokanský trenér Vasja Bajc.

Článek

Bajc opětovně přiznal, že chtěl složit svoji funkci krátce před olympiádou v Turíně, čímž rozhodil Jandu. "Byla to velká chyba, omlouvám se, ale jen klukům z týmu," uvedl a z každého řádku bylo patrné rozhořčení z toho, na co též u nás narazil.

"Tolik skokanských analfabetů jako v Česku jsem nepotkal nikde jinde v mé sedmnáctileté trenérské kariéře," usoudil.

Postěžoval si na komentáře, jež provázely skokanské dění před olympiádou. "To psychoobdobí kolem Turína zůstalo v podvědomí týmu," připomněl kostrbatou cestu Jandy k triumfu ve Světovém poháru.

Nebral si servítky. "Je lehké kritizovat, ale probuďte se, nebo nechte pracovat ty, kteří tomu rozumějí," vyzýval Bajc a nezáviděl svému rakouskému nástupci. "Jsem otráven ze sobeckých a intrikánských lidí a chudák ten, který přijde na moje místo."

Reklama