Hlavní obsah

Nejdřív nadávky! Pak fantastický dárek k Ježíškovi, rozplývá se Ledecká po vítězství

Cortina d'Ampezzo

Sotva dojela do cíle finálové jízdy, objala ji maminka. Vzápětí jí blahopřáli trenéři, včetně lyžařského kouče Tomáše Banka. Za moment stála na stupních vítězů, pod sebou velkou jedničku. A přes hlavu si přetáhla žlutý dres vedoucí závodnice Světového poháru. „Zatím to vypadá opravdu výtečně,“ zářila česká snowboardistka Ester Ledecká, která triumfovala v sobotním paralelním slalomu v italské Cortině d´Ampezzo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká na archivním snímku.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vítězná jízda Ledecké a její radost na stupních

Ve čtvrtek v Carezze v prvním závodě sezóny druhé místo, ve druhém první. Navíc máte žlutý trikot. Snový start?

Je paráda, jak mi to náramně vyšlo. Nadělila jsem si k Ježíšku fantastický dárek. Mám z toho velkou radost. Užila jsem si závod, cítím se po nemoci zase o něco lépe.

V osmifinále jste porazila ruskou soupeřku o osm setin sekundy. Další tři jízdy vaše protivnice upadly...

Bylo to celé takové zvláštní. Do poslední chvíle jsem nevěděla, jakou trať si mám vybrat. Vypadalo, že modrá byla rychlejší nahoře, pak to na červené dole všichni doháněli. Je fakt, že první jízdu jsem měla o fous.

Pro fanoušky to bylo nesmírně napínavé. Před dvěma dny jste podobně prohrála ve finále, osud vám to vrátil?

Bylo to strašně napínavý i pro mě.(směje se) Byly to setinky, asi jednou někde zahranila a bylo to.

Prý jste měla při jedné jízdě menší karambol na startu...

Byly hned dvě nehody. Se Sabinou (Schöffelovou) jsem úplně propásla start, tam jsem ztratila tři desítky. Nevím, usnula jsem tam. Hned ten další jsem měla pocit, že to doženu a vystartovala jsem o tři desítky dřív, než se otevřela brána, takže jsem na ni narazila jako největší pako. Ještě ve třetí bráně jsem si říkala, jak jsem pitomá. Potom mě to ale víc nakoplo do jízdy, a myslím, že to bylo docela dobrý.

Řezala jste to, i když soupeřky upadly. Proč?

Snažím se o to vždycky. Na mistrovství světa juniorek před pěti lety se mi stalo, že soupeřka dvakrát spadla, ale stejně mě předjela. Slyšela jsem, že má problém, zvolnila jsem. Dva roky nato mi říkala, že to navíc tehdy nebyl její den. Takže to mě dodělalo, od té doby jedu naplno za každé situace.

Reklama

Související témata: