Hlavní obsah

Lyže letěly na kameru! Jen jsem se chtěl radovat, říkal mladý český skokan

Engelberg

Radoval se až příliš. Nejlepší výsledek v kariéře - osmé místo při SP v Engelbergu - chtěl doprovodit náležitými gesty, ale moc se to Vojtěchu Štursovi nezdařilo. Lyže zčista jasna neplánovaně letěla na kameru.

Štursovi spadla lyže do kameryVideo: skiDenmark

 
Článek

Životní maximum vyskákal na švýcarském můstku. Jednadvacetiletý lyžař, který kdysi začínal v Novém Městě a nyní působí v Liberci, figuroval po prvním kole na šestém místě se skokem dlouhým 135 metrů, ve druhém dokázal výkon zopakovat a udržel se v elitní desítce.

Jásal tak, až hodil lyží po kameře. "Chtěl jsem se zaradovat, ale špatně jsem si chytnul lyže a ty mi vyletěly z ruky. Naštěstí to kamera přežila," řekl Českému rozhlasu Štursa.

Dosavadním maximem závodníka Dukly bylo desáté místo z Lillehammeru z minulého týdne. V průběžném pořadí se posunul na 20. místo. Daří se mu více než matadorům Jandovi, Koudelkovi ...

"Všechno se povedlo tak, jak jsem chtěl. Skoky byly fajn, neudělal jsem žádné zbytečné chyby, takže jsem si to dneska užíval. Osmé místo je super. Dodá to sebevědomí. Člověk si uvědomí, že skáče s nejlepšími. Je to šíleně vyrovnané, stačí trošku přidat a je to na špičce," dodal Štursa.

Reklama

Související témata: