Hlavní obsah

Neumannová potvrdila, že ještě bude závodit

PRAHA

Olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová potvrdila, že bude ještě pokračovat ve své závodní kariéře. Oznámila to při příležitosti pléna Českého olympijského výboru, kde převzala prestižní cenu Jiřího Gutha-Jarkovského za rok 2005. Neumannová tak potvrdila informace ze zdroje blízkého lyžařce, které přinesl deník Právo už ve čtvrtek ráno.

Článek

"Musela jsem si to v hlavě utřídit, ale ještě jednu sezónu budu pokračovat," řekla novinářům. Prý brala při svém rozhodnutí v potaz zejména aspekty zdravotní, rodinné a sponzorské. "Všichni mě podpořili a ještě se mi končit nechce. Ale následující sezóna bude skutečně poslední. To jsem si jista," prohlásila.

O konci její kariéry se živě spekulovalo od skončení olympiády. Sama Neumannová se nejprve klonila ke konci, ale pak si to postupně rozmyslela. Fyzioterapeut Pavel Kolář ji ujistil, že její zdravotní stav je dobrý, rodina včetně dcery Lucie rovněž nebyla proti a přízeň jí zachovali i sponzoři. "Bylo to hlavně rozhodnutí mého srdce, ne rozumu," řekla Neumannová.

Musí hledat nového trenéra

"Řekla jsem si, že bych se do Skandinávie ještě chtěla někdy vrátit," přiblížila, co se jí promítalo hlavou při návratu z posledního evropského dílu Světového poháru v Oslu. Definitivně se rozhodla o něco později po návratu z finále SP v Sapporu, kde se v příští sezóně bude konat mistrovství světa. "To ale rozhodně není mým hlavním cílem. Ráda bych zkusila objet Světové poháry a případně celý seriál vyhrát. Ale ještě si to musím utřídit," uvedla šestinásobná olympijská medailistka.

Třiatřicetiletá vítězka olympijského závodu na 30 kilometrů s hromadným startem nyní bude hledat trenéra, neboť Stanislav Frühauf jí své rozhodnutí, že pokračovat nebude, zavolal teprve ve středu. "Budu hledat v Česku," řekla úspěšná běžkyně. "Může to ale klidně trvat dva měsíce," upozornila. V jejím týmu pak zůstane všechno při starém, setrvá i švédský servisman Ulf Olsson.

Reklama