Hlavní obsah

Na Turné v Innsbrucku postoupili do závodu Janda, Koudelka, Hlava

Ve třetím závodu Turné čtyř můstků v Innsbrucku budou skákat Jakub Janda, Roman Koudelka a Lukáš Hlava. Smůlu měl Jan Matura, kterému v dnešní kvalifikaci unikl postup o jedno místo. Překvapivě vypadl Vojtěch Štursa a nepostoupil ani Tomáš Vančura.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Slovinec Domen Prevc v kvalifikaci na závod Turné čtyř můstků v Innsbrucku.

Článek

V kvalifikaci byl nejlepší domácí skokan Stefan Kraft, druhý muž průběžného pořadí Turné. Lídr prestižního čtyřdílného seriálu Polák Kamil Stoch kvalifikaci vynechal. Vedoucí muž Světového poháru Slovinec Domen Prevc obsadil 18. místo.

Janda má na Turné solidní formu a potvrdil to i dnes, když postoupil z 28. pozice výkonem 124,5 metru. Jeho soupeřem v prvním kole středečního závodu bude Jarkko Määttä z Finska.

Koudelka potvrdil vzestup

Koudelka se po nevýrazných výkonech chytil v Ga-Pa, kde byl nejlepší z Čechů, a také v Innsbrucku potvrdil vzestup výkonnosti. Skok dlouhý 122,5 metru ho zařadil hned za Jandu a přisoudil mu do dvojice slavného Švýcara Simona Ammanna.

Stejný výkon jako Koudelka předvedl také Hlava, měl ale lepší větrné podmínky, proto obsadil až 35. pozici. V k.o. souboji s Polákem Stefanem Hulou bude mít těžkou úlohu.

Maturovi se nedaří a ani kvalifikace v Innsbrucku nebyla výjimkou. V sezoně byl v hlavním závodu jen třikrát, na Turné se mu to ještě nepovedlo. Výkon 115 metrů znamenal 50. pozici, která byla při Stochově absenci první nepostupová.

Nejlepšímu Čechovi ve Světovém poháru Štursovi nepřály podmínky, v silném zadním větru navíc udělal chybu a dopadl už na 111 metrech. Dvacátý muž z úvodního závodu v Oberstdorfu skončil až na 57. místě.

Reklama