Hlavní obsah

Tři kávičky a žádné povinnosti. Jen radit mě baví, culí se Bank, pomocník Ledecké

Garmisch-Partenkirchen

Jednoho Banka už Ester Ledecká v týmu má, starší z bratrské dvojice Tomáš se stal jejím koučem. O víkendu v německém Ga-Pa ji však k životním lyžařským víkendům pomáhal také Ondřej Bank, nejlepší český sjezdař posledních let. Rodí se dlouhodobější spolupráce?

Foto: Zdeněk Sluka

Ondřej Bank během Světového poháru v Ga-Pa.

Článek

„Pro mě by to samozřejmě byla obrovská pomoc a posila do příští sezóny. Ale vím, že má rodinu, své aktivity, firmu Vagus. Tohle je především na něm,“ ví jednadvacetiletá Ledecká. „Kdo by nechtěl Ondru do týmu? Navíc by to byl další hezký chlap,“ rozesměje se.

Závodění mu nechybí

Bank ukončil kariéru minulou zimu, začátek té aktuální si zpestřil v taneční soutěži StarDance, po Ga-Pa už se ale opět pohyboval s akreditací na krku. „Trenér rozhodně nejsem, spíš poradce. V nějakém rozboru videa můžu pomoct, poradit s taktikou na sjezd,“ vyprávěl šestatřicetiletý Bank. Jeho rady Ledecká využila vrchovatě, když dojela ve sjezdu třináctá.

Minimálně na mistrovství světa ve Svatém Mořici tak opět spojí síly. „Naskakuju uprostřed sezóny, kdy jim to funguje, takže jsem zatím spíš pozoroval, co a jak funguje, abych Ester nerozhodil,“ vysvětloval Bank, jenž byl v SP dvakrát na stupních vítězů.

Lyžařský svět se mu úplně nechtělo opouštět. „Trochu v něm chci zůstat, i když závodění mi nechybí. Baví mě být doma, vozit děti do školky… Role poradce je ale fajn. Dám si tři kávičky, nemám žádné povinnosti, jen radím. To se mě baví,“ usmíval se Bank.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články