Hlavní obsah

Bravo! Ledecká úřadovala na prkně, vyhrála potřetí obří slalom v Rogle

Rogla
Aktualizováno

Ester Ledecká vyhrála v sobotu potřetí v kariéře paralelní obří slalom ve slovinské Rogle a připsala si druhé vítězství v sezoně snowboardového Světového poháru. Jednadvacetiletá závodnice tak díky celkovému osmému triumfu v elitním seriálu zvýšila vedení v průběžném pořadí SP alpských disciplín, které loni ovládla.

Foto: Sport Invest

Snowboardistka Ester Ledecká.

Článek

Ledecká, jež minulý víkend absolvovala úspěšně závody lyžařského Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu, slavila v roce 2014 v Rogle své první vítězství v kariéře a vyhrála tam i loni. Dnes zajela nejlepší čas v dopolední kvalifikaci a poté nenašla přemožitelku ani ve čtyřech k.o. jízdách.

Postupně Ledecká vyřadila Němku Cheyenne Lochovou, Italku Nadyu Ochnerovou a v semifinále mistryni světa v obřím slalomu Claudii Rieglerovou z Rakouska. Ve finále česká reprezentantka zdolala Němku Carolin Langenhorstovou, jež jízdu nedokončila.

Úřadující mistryně světa v paralelním slalomu Ledecká dnešním vítězstvím potvrdila svou suverenitu v obřím slalomu. V minulé sezóně vyhrála všechny tři, do nichž nastoupila, a na úvod tohoto ročníku byla v prosinci v italské Carezze těsně druhá. O dva dny později si pak v Cortině připsala ve slalomu první výhru v sezóně.

Ledecká po dnešku vede pořadí SP v obřím slalomu i celkově v paralelních disciplínách. V obou žebříčcích je za ní její přemožitelka z Carezzy Ina Meschiková z Rakouska, jež dnes byla třetí. V boji o velký glóbus má před ní Ledecká velký náskok 920 bodů.

SP v snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom
Muži:
1. Galmarini (Švýc.)
2. Jankov (Bulh.)
3. Košir (Slovin.)
...
51. Brůžek (ČR)
Průběžné pořadí obřího slalomu (po 2 závodech):
1. Karl (Rak.) 1360
2. I Sang-ho (Korea) 950
3. Sobolev (Rus.) 800
...
60. Brůžek 15,2
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Karl 2040
2. Sobolev 1800
3. Mick (It.) 1680
...
66. Brůžek 15,2
Ženy:
1. Ledecká (ČR)
2. Langenhorstová (Něm.)
3. Meschiková (Rak.)
Průběžné pořadí obřího slalomu (po 2 závodech):
1. Ledecká 1800
2. Meschiková 1600
3. Zavarzinová (Rus.) 1050
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Ledecká 3060
2. Meschiková 2140
3. Ulbingová (Rak.) 1820

Reklama

Související témata: