Hlavní obsah

Snowboardistka Chourová má z univerziády druhou medaili

Almaty
Aktualizováno

Kateřina Chourová získala ve snowboardcrossu bronz na univerziádě v Kazachstánu a po čtyřech letech se z této akce dočkala druhé medaile. V Trentu v roce 2013 skončila druhá za pozdější olympijskou vítězkou Evou Samkovou.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Zimní idyla v Almaty - ilustrační foto.

Článek

Pětadvacetiletá studentka Univerzity Karlovy Chourová v dnešním finále v Almaty dojela třetí za Sarah Devouassouxovu z Francie a Švýcarkou Miriam Wuffliovou. Na konto české výpravy přidala druhou medaili po středečním bronzovém úspěchu skokanky na lyžích Marty Křepelkové.

Před čtyřmi lety Chourová ještě patřila mezi profesionální snowboardistky, proto si dnešní medaile hodně vážila. "Teď spíš studuju než sportuju, jezdím jen závody v České republice. Proto je pro mě o to cennější," řekla České televizi.

Další česká snowboardistka Eva Hummelová skončila devátá z deseti závodnic. Mužů se na start postavilo 32, Daniel Sýkora vypadl ve čtvrtfinále a je desátý, Petr Bohůněk obsadil 28. pozici.

Lyžař v boulích Daniel Honzig skončil sedmý, z biatlonové výpravy si ve sprintu nejlépe vedla čtrnáctá Kristýna Černá. S českou účastní dnes ještě vyvrcholí závody sprinterů na lyžích a soutěž krasobruslařek s Eliškou Březinovou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články