Hlavní obsah

Drak vám pročistí hlavu. Řítíte se za ním až stokilometrovou rychlostí

Volnost, svoboda, adrenalin - tyto tři pojmy asi nejlépe vystihují snowkiting, tedy jízdu za drakem na lyžích nebo na snowboardu. Na rozdíl od klasického lyžování nepotřebujete ke snowkitingu ani upravené sjezdovky, ani vleky či lanovky. Projet se můžete klidně i v okolí velkých měst. „Potřebujete zhruba tak pět centimetrů sněhu a vítr o síle kolem tří až čtyř metrů,“ říká jezdec a organizátor závodů Filip Ševčík. Snowkiting je prý ideální na vyčištění hlavy. Jaké parádní zážitky vám jízda může přinést, na to se podívejte v následujícím videu.

Volnost i adrenalin, to je snowkiting.Video: Sport.cz

 
Článek

Snowkitingu se může věnovat každý. Stačí běžná výbava lyžaře nebo snowboardisty, drak (komorový nebo nafukovací) a pak ještě trapéz, kterým si draka připojíte k tělu. „Je to spíš technický sport, nevyžaduje extra velkou fyzickou námahu. Je to jak v autoškole. Někdo se draka naučí řídit za kratší dobu, někomu to trvá déle." dodává Ševčík.

On sám přešel před lety ke snowkitingu, i jeho letní obdobě kiteboardingu, od windsurfingu. Hlavně proto, že mu to přinášelo větší svobodu. Windsurfing totiž zabíral hodně místa a špatně se s ním cestovalo. To draka pohodlně sbalí do jednoho batohu a může vyrazit.

Reklama