Hlavní obsah

České skikrosařky si z dramatického závodu SP odnesly monokly

Feldberg

Skikrosařky Nikol Kučerová a Andrea Zemanová si ze závodu Světového poháru v německém Feldbergu odnesly zranění, naštěstí nikoliv vážnějšího rázu. V nebezpečném závodě skončila Andrea Zemanová opravě výsledků nejlépe v sezóně osmá, Nikol Kučerová byla po pádu dvanáctá. Nejrychlejší byla Němka Heidi Zacherová.

Foto: Sport.cz

Skikrosařka Andrea Zemanová s monoklem, který utrpěla při závodě v německém Feldbergu.

Článek

Už kvalifikace se v německém středisku nejela kvůli špatným podmínkám a malé viditelnosti. Do závodu tak smělo všech 28 lyžařek, tři však startovat odmítly.

Hned v první osmifinálové jízdě proti sobě nastoupily české lyžařky a vedoucí žena seriálu Marielle Thompsonová z Kanady. Ta však na prvním místě upadla a Kučerová se Zemanovou se za ní rovněž potloukly. Do cíle se sice dostaly, ale organizátoři další jízdy už zrušili a konečně pořadí se tak při složitých výpočtech několikrát měnilo.

Podmínky na trati se totiž změnily a sníh se zpomalil. "Nemohly jsme s tím nic dělat. Přede mnou se rozbila Thompsonová a já jsem měla sakra co dělat, abych se jí vyhnula. Taky jsem si dala pěkně, zezadu mě předjela Ady (Zemanová) a taky to slušně koupila," popsala dramatickou situaci na facebooku Kučerová.

Hvězdičky před očima

Ani jedna z českých lyžařek se vážně nezranila. "Ale bolí mě celý člověk a mám moncla. Naštěstí snad nic víc, ale bylo to o fous," podotkla Kučerová. Zemanová má rovněž monokl. "Jela jsem pak skoro poslepu, chvíli jsem dneska viděla černo před očima s hvězdičkami," přidala se Zemanová, která byla na podzim na operaci s oběma koleny.

Závod se podle Kučerové kvůli počasí vůbec neměl jet. "To, co předvedli zástupci FIS a jury, to je neomluvitelné. Mohou být sakra rádi, že z toho bylo snad "jen" pár lehčích zranění," čertila se Kučerová. "Takhle riskovat naše životy, to je fakt přes čáru," dodala.

Závod SP ve skikrosu ve Feldbergu (Německo):
Muži:
1. Chapuis (Fr.),
2. Leman (Kan.),
3. Fiva (Švýc.).
Průběžné pořadí SP (po 9 ze 14 závodů):
1. Chapuis 569,
2. Leman 487,
3. Fiva 444.
Ženy:
1. Zacherová (Něm.),
2. Smithová (Švýc.),
3. Näslundová (Švéd.),
...
8. Zemanová,
12. Kučerová (obě ČR).
Průběžné pořadí SP (po 9 ze 14 závodů):
1. Thompsonová (Kan.) 620,
2. Zacherová 513,
3. Smithová 503,
...
17. Kučerová 117,
22. Zemanová 83.

Reklama