Hlavní obsah

Sjezdařská hvězda Vonnová na MS nastoupí ve třech disciplínách

Americká sjezdařská hvězda Lindsey Vonnová se na nadcházejícím mistrovství světa ve Svatém Mořici představí ve sjezdu, super-G a v kombinaci. Vítězka rekordních 77 závodů Světového poháru, která se vrátila do seriálu po téměř roční pauze teprve před pár týdny, to oznámila těsně před pondělním slavnostním zahájením šampionátu.

Foto: Domenico Stinellis, ČTK/AP

Lindsey Vonnová bude patřit k největším hvězdám nadcházejícího MS ve Svatém Mořici.

Článek

"Doufám, že získám medaili, to je můj hlavní cíl," řekla dvaatřicetiletá Vonnová, jež dosud na MS vybojovala dvě zlata, tři stříbra a jeden bronz. "Moje sebedůvěra je nižší než obvykle, ale vím, co je k medaili zapotřebí," dodala čtyřnásobná celková vítězka SP, která během posledního závodního víkendu v Cortině d'Ampezzo dvakrát upadla.

Olympijská vítězka ve sjezdu z roku 2010 má za sebou nejtěžší návrat na sjezdovky v kariéře. Loni v listopadu si po zlomenině nohy a vleklých problémech s kolenem při tréninku zlomila pravou pažní kost a musela na operaci. K závodění se vrátila po téměř roční pauze v lednu a už ve druhém startu se ve sjezdu v Ga-Pa radovala z vítězství.

Reklama

Související témata: