Hlavní obsah

Tenisová legenda v obležení lyžařských hvězd. Jedna z něj málem omdlela

Praha

Doslova poprask způsobil příjezd Rogera Federera na světový šampionát v alpském lyžování, který se v těchto dnech koná ve švýcarském Sv. Mořici. Každý si chtěl s fenomenálním tenistou udělat selfie a Tina Weiratherová z toho málem omdlela.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Lyžařka Lindsey Vonnová (vlevo), Mirka Federerová a tenista Roger Federer sledují sjezd mužů na mistrovství světa v alpském lyžování.

Článek

Společnou fotku s osmnáctinásobným grandslamovým vítězem by chtěl mít asi každý. A tak když se pětatřicetiletý Federer objevil na mistrovství světa v alpském lyžování ve Sv. Mořici, všichni včetně lyžařských es vytáhli mobily a foťáky a běželi za legendárním tenistou.

„V sobotu při jídle jsem si říkal, že když přeložili sjezd mužů na neděli, mohli bychom se na něj zajet podívat,“ prozradil Federer švýcarskému deníku Blick, jak se na šampionátu najednou ocitl. „Také rád lyžuji, z toho, co jsem ale viděl tady, jsem opravdu nadšený, je to úplně jiná úroveň lyžování,“ vyprávěl s úsměvem rodák z Basileje.

Na závody vyrazil i se svou manželkou Mirkou. „Je mi až trochu trapné, že jsem na takových závodech vůbec poprvé. Nemohl jsem si lépe vybrat,“ přiznal Federer po napínavé podívané. „Strašně se mi líbí, jak se v cíli dokáží radovat z vítězství soupeřů. Myslím, že je to krásné,“ uzavřel Federer.

Závod mužů sledovali manželé Federerovi se svou kamarádkou, americkou lyžařskou hvězdou Lindsey Vonnovou, která o pár hodin dříve přidala do své sbírky bronz ze sjezdu žen.

V cíli pak mohl Roger Federer pogratulovat svému krajanovi Beatu Feuzovi, který vybojoval zlatou medaili.

 

Two Champions! #stmoritz2017 #ausopen2017 @st.moritz2017 @raiffeisenschweiz #swissskiteam

Fotka zveřejněná uživatelem Swiss Ski Team (@swissskiteam),Úno 12, 2017 v 6:40 PST

O fotku Federera poprosila i další medailistka z letošního světového šampionátu, stříbrná ze super-G, Tina Weiratherová. „Když mi gratuloval ke stříbrné medaili, málem jsem omdlela,“ napsala na sociálních sítích lyžařská hvězda z Lichtenštejnska.

Pozadu nechtěl zůstat ani zatím nejúspěšnější lyžař letošního mistrovství pětatřicetiletý Kanaďan Erik Guay, který zde získal zlato v superobřím slalomu a stříbro ve sjezdu.

 

This was pretty cool!!!

Fotka zveřejněná uživatelem Erik Guay (@erikguay),Úno 12, 2017 v 7:28 PST

Reklama

Související témata: