Hlavní obsah

Ledecká a Kmochová postoupily na MS z kvalifikace obřího slalomu

Svatý Mořic

České lyžařky Ester Ledecká a Tereza Kmochová si na mistrovství světa ve Svatém Mořici vybojovaly start ve čtvrtečním obřím slalomu. Ledecká byla v dnešní kvalifikaci osmá, Kmochová dvaadvacátá. Do hlavního závodu postoupilo 25 nejlepších žen.

Foto: Zdeněk Sluka

Ester Ledecká si na mistrovství světa ve Svatém Mořici vybojovala možnost startu ve čtvrtečním obřím slalomu. V kvalifikaci byla osmá.

Článek

Kvalifikace se jezdí kvůli velkému množství přihlášených lyžařek, které nemají potřebné FIS body pro přímý start v hlavním závodu. "Předzávodu" se účastní i reprezentanti z lyžařsky exotických zemí, jako jsou Írán, Řecko, Haiti či Indie.

Dvoukolovou kvalifikaci vyhrála Běloruska Maria Škanovová. Ledecká, jež ve Svatém Mořici absolvovala už tři disciplíny, na ni ztratila 1,23 sekundy a Kmochová 4,36.

Šestadvacetiletá Kmochová, která sbírá medaile na deaflympiádách a světových šampionátech neslyšících, pojede druhý závod na mistrovství světa v alpském lyžování v kariéře. Před šesti lety startovala v obřím slalomu v Garmisch-Partenkirchenu, kde vypadla v prvním kole.

Do Svatého Mořice přijela po úspěšném vystoupení na univerziádě v Almaty, kde se podílela na vítězství českého týmu v paralelním závodu družstev. V obřím slalomu skončila v Kazachstánu čtvrtá stejně jako v super-G.

Reklama

Související témata: