Hlavní obsah

Útočník Michal Škoda zřejmě z Brna odejde. Zájem o něj je ve druhé čínské lize

Brno

Německé Aue ani ruské kluby Orenburg či Machačkala mu nevyšly, avšak v úplném závěru přestupního termínu je útočník fotbalistů Brna Michal Škoda blízko odchodu do druhé čínské ligy do klubu Pao-ting.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Brna (zleva) Jakub Přichystal, Milan Lutonský a Michal Škoda oslavují gól.

Článek

„Ve středu jsme dali hráčským agentům Jiřímu Stejskalovi a Pavlu Zíkovi souhlas, aby jednali s jedním konkrétním druholigovým čínským klubem o Škodově přestupu. Sdělili jsme jim svoje představy o finančním vyrovnání. Nejsou nijak přemrštěné, požadujeme za něj částku, která je při odchodech českých fotbalistů do ciziny obvyklá," nechtěl být konkrétní majitel brněnského klubu Václav Bartoněk. „Na Michalovi vidíme velkou touhu to v zahraničí zkusit, nechceme mu bránit," dodal.

Podle Bartoňka je nyní vše v rukou agentů. „Pokud do úterka, kdy skončí přestupové okno, bude čínský klub souhlasit s naším návrhem na odstupné, a Škodovi dohodnou podmínky smlouvy, s nimiž bude ztotožněný, nebude jeho odchodu nic bránit," tvrdí Bartoněk.

O Asii moc neuvažoval

Devětadvacetiletý Škoda připustil, že možnost přestupu do Číny považuje za velmi zajímavou. „Přiznám se ale, že až do čtvrtka jsem o Asii moc neuvažoval. Kdyby to ale vyšlo, byl bych určitě spokojený já i brněnský klub," je přesvědčený.

Života v Číně se nebojí. „Myslím samozřejmě i na rodinu, vždyť mám dvě děti. Minimálně zpočátku bych tam ale byl určitě sám," přemítal.

Myslí si, že ani po sportovní stránce by si nepohoršil. „Vždyť do druhé čínské ligy lákali před půl rokem i bráchu Milana," uvedl mladší sourozenec slavnějšího slávisty.

Zatím se Michal Škoda stále ještě připravuje se Zbrojovkou. „Pokud do soboty nepadne konečné slovo, počítám s ním pro sobotní ligové střetnutí s Libercem," prohlásil kouč Brna Svatopluk Habanec.

Reklama

Související témata: