Hlavní obsah

Trápící se nedávný lídr SP Domen Prevc odjel z Lahti domů

Po skvělém začátku sezony korunoval slovinský mladík Domen Prevc své současné trápení předčasným odjezdem z mistrovství světa v Lahti. Sedmnáctiletý skokan na lyžích a vítěz čtyř závodů Světového poháru z úvodu zimy nedokončil ani středeční trénink. V půlce šampionátu ho trenér poslal domů.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Slovinský skokan Domen Prevc.

Článek

Domen Prevc, mladší bratr dalších skokanů Petera a Ceneho, ve středu v tréninku na velkém můstku předvedl pouhých 76 metrů. Trenér Goran Janus ho už znovu na věž neposlal. "Rozhodnutí kouče akceptuju. Všechno tady bylo fajn, až na moje skoky. Ale jsou to cenné zkušenosti," řekl pokorně talentovaný skokan, který v půlce prosince vedl Světový pohár, ale formu neprodal už na Turné čtyř můstků a skončil celkově až devátý.

Po novém roce se na stupně vítězů dostal jedinkrát, když byl třetí ve Wisle. V pohárovém seriálu zatím stále drží čtvrtou pozici. Na MS v Lahti si Domen Prevc zapsal 34. místo na středním můstku, do smíšeného závodu nebyl nominován. A není jasné, zda se v této sezoně ještě do Světového poháru vrátí.

Ve Slovinsku někteří skeptici připomínají, že podobně raketový vzestup prožil před lety Rok Benkovič. Když mu bylo osmnáct, senzačně vyhrál v Oberstdorfu v roce 2005 titul mistra světa na středním můstku. O dva roky později ale kvůli ztrátě motivace s vrcholovým sportem skončil.

Reklama

Související témata: