Hlavní obsah

Boj o zlato se zvrtl ve frašku. Oba finalisté upadli, Japonec se zapsal do historie

Sierra Nevada
Aktualizováno

Finále se sice proměnilo v lehkou frašku ale japonský boulař Ikuma Horišima nakonec získal na šampionátu v akrobatickém lyžování v Sierra Nevadě druhé zlato. Vyhrál tak na boulích obě disciplíny, což se mu povedlo jako vůbec prvnímu v historii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ikuma Horišima má druhé zlatoVideo: sntv

 
Článek

Devatenáctiletý Japonec po středečním triumfu v individuálním závodu dnes na svahu ve španělské Sierra Nevadě ovládl i paralelní jízdu. Ženám kralovala Francouzka Perry Laffontová.

Rychle jezdící Horišima porazil cestou za druhým zlatem šest soupeřů. V osmifinále vyřadil kanadského favorita Mikaela Kingsburyho. V dramatickém finále Japonec i jeho soupeř Bradley Wilson z USA upadli a Horišima zvítězil na body 20:15.

Z třetího místa se radoval švýcarský jezdec Marco Tade. Jediný český reprezentant na startu Daniel Honzig vypadl v prvním kole a obsadil 39. místo.

Stříbrná medailistka z individuální jízdy Laffontová porazila ve finále nejtěsnějším rozdílem 18:17 Kazašku Julii Galyševovou. Bronz získala Jealin Kaufová z USA.

Mezi ženami se oba boulařské závody na jednom světovém šampionátu povedlo vyhrát třem lyžařkám. Dvakrát to dokázala Norka Kari Traaová, jednou Japonka Aiko Uemuraová a Kanaďanka Jennifer Heilová.

Paralelní jízda v boulích:
Muži:
1. Horišima (Jap.)
2. Wilson (USA)
3. Tade (Švýc.)
4. Theocharis (Fr.)
5. Reiherd (Kaz.)
6. Machněv (Rus.)
...39. Honzig (ČR)
Ženy:
1. Laffontová (Fr.)
2. Galyševová (Kaz.)
3. Kaufová (USA)
4. So Či-won (Korea)
5. Pertachijová (Rus.)
6. Scanziová (Švýc.)

Reklama

Související témata: