Hlavní obsah

Frenzel vyhrál v Schonachu a sahá po pátém glóbu, Češi nebodovali

Schonach

Němec Eric Frenzel je po dramatickém závodu v Schonachu blízko pátému celkovému triumfu ve Světovém poháru v severské kombinaci v řadě. Předposlední klání sezony vyhrál a v neděli bude hájit náskok 54 bodů před krajanem Johannesem Rydzekem, který ve finiši upadl.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Tomáš Portyk, ilustrační foto.

Článek

Češi na body nedosáhli: Miroslav Dvořák skončil pětatřicátý, Martin Zeman byl dostižen a Tomáš Portyk po pádu při skoku do běhu nenastoupil. Ve středu byl přitom Portyk v Trondheimu dvanáctý, nejlépe v sezoně, ale dnes neustál doskok. Po něm byl až čtyřiačtyřicátý a běh vzdal.

"Skok nebyl špatný a bylo by to okolo desátého místa, ale na dopadu jsem měl problém a skok neustál. Nic vážného se nestalo. Jsem lehce omlácen, tak do běhu už bohužel nezasáhnu. Ale doufám, že zítra dostanu další šanci," napsal Portyk na facebooku.

Frenzel s Rydzekem byli po skoku v elitní desítce a dělilo je na startu jen šest sekund. Prakticky neustále běželi spolu, ale Rydzek ve finiši po vlastní chybě upadl a při Frenzelově triumfu ho předstihl ještě Rakušan Wilhelm Denifl.

Frenzel vybojoval deváté vítězství v sezoně a může získat křišťálový glóbus pátým rokem za sebou jako první sdruženář v historii. I kdyby Rydzek nedělní poslední závod vyhrál, stačí obhájci trofeje čtvrté místo.

Závod SP v severské kombinaci v Schonachu (Německo):
1. Frenzel (Něm.) 28:14,0
2. Denifl (Rak.) -3,4
3. Rydzek (Něm.) -7,1
4. A. Watabe (Jap.) -12,6
5. Schmid (Nor.) -14,8
35. Dvořák -2:22,4
43. Zeman dostižen
Portyk (všichni ČR) nenastoupil do běhu.
Průběžné pořadí SP (po 22 z 23 závodů):
1. Frenzel 1634
2. Rydzek 1580
3. Riessle (Něm.) 1053
4. A. Watabe 1026
5. Kircheisen (Něm.) 738
6. Seidl 697
37. Portyk 103
41. Dvořák 82
63. Pažout (ČR) 4

Reklama