Hlavní obsah

Neumannové by mohl s tréninkem pomáhat Pavlata

PRAHA

Trenér Vladimír Pavlata by mohl pomáhat olympijské vítězce Kateřině Neumannové s přípravou, a stát se tak nástupcem Stanislava Frühaufa. Běžkyně na lyžích, která začala s tréninkem na poslední sezónu kariéry, ještě není definitivně rozhodnuta, ale jméno svého kouče oznámí brzy.

Článek

Pavlata patří mezi žhavé kandidáty, kteří by mohli šestinásobné olympijské medailistce a mistryni světa pomáhat. "Není to úplně dořešené, ale je pravda, že o něm se uvažuje a není to jméno mimo realitu," řekla v pondělí Neumannová ČTK. "Jednali jsme spolu, ale rozhodně jsme si neplácli," uvedl její manažer Josef Jindra.

Dosavadní trenér Frühauf se rozhodl po uplynulé olympijské sezóně korunované zlatem v Turíně ukončit šestnáctiletou spolupráci s Neumannovou.

Rozhodnutí o jeho nástupci by mohlo padnout v polovině června, kdy má běžkyně odjet na soustředění do Švýcarska. "Tam už musí být nějaká spolupráce nastavená. Do Svatého Mořice by měl jet se mnou, ale není to definitivně dořešené," řekla Neumannová.

Neumannová má za sebou už pět dní přípravy

Pavlata by se mohl stát i trenérem reprezentace žen. "Šel by do toho a Katka říkala, že by přivítala některé společné tábory, ale jasno bude v pátek," řekl ČTK předseda běžeckého úseku Petr Honzl. "Chceme nastartovat nový systém práce a tým konsolidovat s výhledem na mistrovství světa v Liberci 2009 a olympiádu," dodal Honzl.

Bývalý šéftrenér reprezentace i někdejší kouč žen Pavlata skončil v lyžařském svazu před pěti lety, kdy mu byl kvůli porušení pracovní kázně ukončen kontrakt. V lednu 2001 měl při mistrovství republiky v Novém Městě na Moravě problémy s alkoholem, o místo přišel tentýž rok v září.

Neumannová má za sebou pět dnů přípravy v rakouském Zell am See. "Zdolávala jsem na kole Grossglockner a okolní kopce, ale nepřálo mi počasí," řekla. S tréninkem začala ve stejnou dobu jako jindy, ale občas si uzpůsobí program, aby měla v týdnu volno. "Vím, co potřebuji. Je doba jarní a uspořádání tréninku je zatím možné. V srpnu a v září, kdy příprava vrcholí, už by to nešlo," prohlásila běžkyně.

Reklama