Hlavní obsah

Koudelka a Vančura se kvalifikovali do pátečních letů v Planici

Planica

Roman Koudelka a Tomáš Vančura si v Planici zajistili účast v pátečním závodě Světového poháru v letech na lyžích. Koudelka v dnešní kvalifikaci obsadil v osobním rekordu 229 metrů deváté místo, Vančurovi stačilo 211,5 metru na dvacátou příčku.

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Skokan na lyžích Tomáš Vančura.

Článek

Mezi třicítku postupujících se nevešli Jan Matura, Vojtěch Štursa a Viktor Polášek. S výkony těsně nad dvousetmetrovou hranicí se umístili až v páté desítce pořadí.

Kvalifikaci vyhrál Robert Johansson z Norska (233 m), nejdelší let se povedl domácímu Juriji Tepešovi, který v rámci desítky dopředu kvalifikovaných letců skočil 238 metrů. Ještě dál se předtím dostal Johann Andre Forfang z Norska (241,5), ale kvůli nepředpisové kombinéze o kvalifikační triumf přišel.

V Planici se bude létat v pátek a také v neděli a výsledky rozhodnou o vítězi pohárového seriálu. Před finále sezóny vede pořadí dvojnásobný mistr světa Stefan Kraft z Rakouska o pouhých 31 bodů před dvojnásobným olympijským vítězem Kamilem Stochem z Polska. V sobotu je na programu poslední týmová soutěž této zimy.

Reklama

Související témata: