Hlavní obsah

Poslední závod družstev vyhráli v Planici skokané Norska, Češi skončili osmí

Planica
Aktualizováno

Poslední závod družstev v sezóně Světového poháru vyhráli na mamutím můstku v Planici suverénně skokané Norska. České kvarteto Tomáš Vančura, Vojtěch Štursa, Jan Matura a Roman Koudelka obsadilo osmé místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Norové ovládli závod družstev na mamutu v PlaniciVideo: sntv

 
Článek

Norští skokané ve Slovinsku zopakovali po týdnu triumf z domácího můstku ve Vikersundu. Druhé Němce za sebou nechali o 49 bodů, třetí bylo s odstupem dalších devíti bodů Polsko.

Pod stupni vítězů skončili Rakušané navzdory tomu, že lídr SP Stefan Kraft vytvořil v druhém kole výkonem 251 metrů rekord planické Letalnice. Hned v následujícím pokusu ale toto maximum ještě o půl metru vylepšil jeho polský rival Kamil Stoch.

Čeští skokané postoupili jako poslední osmí z prvního kola a v druhé sérii pořadí nevylepšili. Na sedmé Američany ztratili téměř šedesát bodů.

Skokanská sezóna vyvrcholí v neděli v Planici finálovým závodem pro 30 nejlepších podle pořadí Světového poháru. Korunovace by v něm neměla uniknout vítězi pátečního závodu Kraftovi, jenž vede hodnocení seriálu před Stochem o 86 bodů. Aby lídra předstihl, musí dvojnásobný olympijský vítěz bezpodmínečně vyhrát a doufat, že ve skvělé formě závodící Kraft neskončí lépe než sedmnáctý.

SP v letech na lyžích v Planici (Slovinsko) - družstva:
1. Norsko (Johansson, Forfang, Fannemel, Stjernen) 1551,6
2. Německo (Eisenbichler, Freitag, Geiger, Wellinger) 1502,6
3. Polsko (Žyla, Kubacki, Kot, Stoch) 1493,8
4. Rakousko 1471,4
5. Slovinsko 1442,7
6. Japonsko 1327,7
7. USA 1229,9
8. ČR (Vančura, Štursa, Matura, Koudelka) 1170,5

Reklama