Hlavní obsah

Lyžařka Smutná přešla v dálkových bězích do Bauerova týmu

Praha

Lyžařka Kateřina Smutná je novou posilou běžeckého týmu Lukáše Bauera. Loňská královna Vasova běhu odešla z norského Santanderu a v příští sezóně bude v dálkových závodech hájit barvy české stáje Pioneer Investments.

Foto: Sport.cz

Kateřina Smutná bude novou hvězdou týmu Pioneer Investments.

Článek

"Je to velká pecka! Katka je v laufech světový formát a mě těší - zároveň i zavazuje - že si náš tým sama vyhlídla," uvedl Bauer v tiskové zprávě.

Čtyřiatřicetiletá Smutná v uplynulé sezoně vyhrála sedm závodů seriálu Ski Classics a celkově v něm skončila druhá. Po zimě byla volná, jelikož Norové ukončili smlouvy všem cizincům. "Nechali si v týmu jen Nory, tak jsme si s trenérem řekli, že Lukáš Bauer a jeho tým by měli být první, komu to řekneme," řekla Smutná.

"Vím, že je hladová po odplatě (za druhé místo ve Ski Classics). K tomu potřebuje silný tým a skvělý servis a já věřím, že jí ho zajistíme. Ovšem je to zavazující," uvědomuje si Bauer.

Olympiáda není tabu

Smutná podepsala smlouvu na rok, do týmu s ní přichází také Radim Duda, její trenér a zároveň partner. Spojení s Bauerovým týmem má pro ni výjimečný rozměr i proto, že loni se po deseti letech v rakouské reprezentaci vrátila do té české. "Závodit s českou vlajkou na hlavě v českém týmu je pro mě ideální," řekla Smutná.

Plánuje absolvovat všechny závody Ski Classics a nejvyšší prioritou je pro ni Vasův běh. Není proto jisté, zda se zkusí o nominaci na olympijské hry v Pchjongčchangu 2018. "Olympiáda pro mě úplně tabu není, ale pro mě osobně je Vasák o něco výš. Neříkám, že do Koreje nepojedu, nechávám si otevřená vrátka, jenže Vasák je hned týden po hrách, což by asi nebylo ideální," uvedla jablonecká rodačka.

Sezona Ski Classics začne 26. listopadu prologem ve Švýcarsku a bude mít 11 závodů. Domácí Jizerská 50 se poběží 18. února a Vasův běh 4. března.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články