Hlavní obsah

Neumannovou bude dál koučovat Frühauf

Spolupráce Kateřiny Neumannové s trenérem Stanislavem Frühaufem ještě nekončí. Dlouholetý kouč nejúspěšnější české lyžařky, jenž po zlatém úspěchu na olympijských hrách v Turíně hodlal odejít do ústraní, nakonec svolil, že se o Neumannovou postará "na poloviční úvazek" v klíčových momentech předsezónního období.

Foto: archiv

Nerozlučná dvojice: trenér Stanislav Frühauf (vlevo) a běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová.

Článek

Frühauf další spolupráci s Neumannovou potvrdil v rozhovoru pro páteční vydání deníku Blesk.

Třiatřicetiletou mistryni světa a olympijskou vítězku čeká její poslední sezóna. Po patnácti letech se ale měla připrqavovat bez Frühaufa, kterého už podle jeho slov unavovalo cestování, a Neumannová hledala nového kouče.

Nakonec se však padesátiletý odborník ze Šumavy nechal přemluvit ještě k částečnému pokračování. "Slíbil jsem, že se tady o Kateřinu v létě postarám a nárazově s ní pojedu i na klíčové momenty přípravy, třeba na Dachstein," řekl Frühauf Blesku ke svému rozhodnutí, k němuž dospěl minulý měsíc.

Sám však zdůraznil, že se nebude jednat o plnohodnotný návrat do kolotoče Světového poháru. "Občas se za ní s (biochemikem) Emilem Bolkem vydáme jen na pár dnů. Katka je obrovsky disciplinovaná, spoustu věcí si pohlídá. Jde hlavně o speciální rozvoj, pohlídání techniky," dodal Frühauf.

Světový pohár běžců na lyžích začíná tradičními sprinty v Düsseldorfu, které Neumannová vynechává, a pokračuje 18. listopadu již na klasických tratích ve švédském Gällivare.

Reklama