Hlavní obsah

Sjezdaři strávili netradiční týden přípravy mezi vojáky

PRAHA

Zpestření přípravy ve vojenském prostoru mají za sebou čeští sjezdaři na lyžích. Kvarteto reprezentantů Ondřej Bank, Filip Trejbal, Kryštof Krýzl a Martin Vráblík, doplněné o juniora Petra Polácha, strávilo pět dnů mezi vojáky u Bechyně.

Článek

Hostitelem sjezdařů, z nichž trojice Bank, Trejbal a Krýzl oblékají dres Dukly Liberec, bylo jihočeské centrum při VÚ 3517 Bechyně. Toto armádní zařízení má v popisu práce speciální tělesnou přípravu a výcvik vojáků a lyžařům připravilo skutečně akční program.

Sjezdaři si vyzkoušeli horolezecké aktivity na lezeckém trenažéru "Jakub", v přilehlém lese absolvovali orientační běh nebo slaňování Bechyňského mostu. "Také okusili jízdu na kajaku na Lužnici a na raftech na slalomovém kanálu v Českých Budějovicích. Na Lipně si mohli vyzkoušet řízení motorového člunu a záchranářské skoky do vody. Také si dvakrát zahráli paintball a zaboxovali v tělocvičně," popsal spolupracovníkovi ČTK adrenalinové dny v podání českých sjezdařů nadporučík Eduard Zíka, hlavní organizátor celého programu.

Velice dobrá motorika

Podle slov Zíky přítomní reprezentanti potvrdili, že jsou vrcholovými sportovci. "Motoricky jsou na tom velice dobře. A také bylo vidět, že když jsme jim něco řekli, že to rychle pochopili a poznali, co mají dělat. Třeba na raftech jsem s nimi dvakrát, třikrát jel, ale pak už v pohodě jezdili kanál sami," dodal Zíka.

Spokojenost s pěti dny strávenými ve vojenském prostoru vyslovil i Tomáš Bank, osobní trenér a bratr Ondřeje Banka, které je koordinátorem celé tréninkové skupiny. "Kluci se odreagovali, ve skupině se utužil týmový duch a kromě toho, že si potrénovali odvahu, se navíc naučili některé nové pohybové věci. A cokoliv nového, co se člověk naučí s tělem, je dobré," konstatoval Tomáš Bank.

Nyní už čeká šestého z olympijské kombinace Banka, juniorského mistra světa ve slalomu Trejbala, Vráblíka a Krýzla soustředění na ledovci ve švýcarském Saas Fee. Na začátku října absolvují všichni tréninkový kemp na sněhu na Hintertuxu. První prověrkou bude pro sjezdaře úvod Světového poháru poslední říjnový víkend v rakouském Söldenu. Pojede se obří slalom a na start se na postaví Bank.

Reklama