Hlavní obsah

Skokan Janda dostal od svazu ultimátum

PRAHA

Ultimátum prý dostal Jakub Janda od vedení skoku na lyžích při Svazu lyžařů České republiky (SLČR). Pokud celkový vítěz Světového poháru nepodepíše do pondělí reprezentační smlouvu, nebude skákat při dalším závodu letní Grand Prix v polském Zakopaném. Zaznělo to alespoň na dnešní schůzce mezi zástupci Jandys týmu a úseku skoku na lyžích.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jakub Janda

Článek

"Cítím z toho vydírání," prohlásil v rozhovoru pro ČTK Jandův zástupce František Jež. Ze středeční schůzky necítil ani náznak, že by se obě už dlouho znesvářené strany mohly dohodnout. "Všichni z úseku skoku se pouze dohodli, že Jakub nedostane vůbec žádné plochy pro soukromé sponzory na dresu ani na helmě, a pouze nám to oznámili," řekl. "A prý pokud nepodepíše do pondělí, nebude skákat. My s ním nemůžeme souhlasit," uvedl.

Jandovi manažeři již dříve požadovali kompenzaci ve výši pěti milionů korun za to, že se vzdají všech reklamních ploch. Jež chce určitou část reklamní plochy, vedení skoku to však odmítá a na konferenci úseku v dubnu nechalo schválit klauzuli o tom, že závodníci žádné reklamní plochy nedostanou. Janda se dokonce nechal slyšet, že pokud se obě strany nedohodnou, nebude členem reprezentace a sežene si svoje osobní sponzory.

Jandův otec Milan jako zástupce Jandys týmu požádá prezidenta svazu Lukáše Sobotku, aby celou situaci vyřešil. "Protože my jsme nabyli dojmu, že ta jednání jsou patová," prohlásil Jež. "Myslíme si, že by Jakub měl mít podmínky srovnatelné s ostatními," připomněl podobné potíže, které v minulosti měla například i běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Ta část plochy na kombinéze nakonec dostala pro své sponzory.

Vyjádření zástupce úseku skoků, jeho šéfa Leoše Škody ani manažera Rostislava Jozífka, se zatím ČTK nepodařilo získat.

Reklama