Hlavní obsah

Jandův manažer Jež považuje Škodovy výroky za vrchol arogance

Za vrchol arogance, drzosti a neserióznosti považuje František Jež, manažer vítěze Světového poháru ve skocích na lyžích Jakuba Jandy, výroky předsedy úseku skoku při Svazu lyžařů České republiky (SLČR) Leoše Škody. Ten v pondělní reportáži televize Nova řekl, že pokud Janda nepodepíše se svazem do příštího týdne smlouvu, nebude reprezentovat.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jakub Janda

Článek

"Je vidět, jak si svaz váží svého nejlepšího reprezentanta a navíc celkového vítěze Světového poháru," řekl dnes Jež na tiskové konferenci v Praze. Jako Jandovu manažerovi mu jde hlavně o reklamní plochu na lyžích, jež v minulých letech vždy patřila skokanům. Loni plochu přenechal svazovým partnerům, ale dostal za to pro skokana kompenzaci 1,05 miliónu korun.

Ježovi vadí, že úsek skoku plochu na lyžích prodal na několik let dopředu bez Jandova vědomí. "Takže chceme kompenzaci minimálně stejnou jako v loňském roce, ale vzhledem k tomu, že Jakub je celkovým vítězem Světového poháru, budeme požadovat navýšení," prohlásil Jež, ale konkrétní sumu neuvedl. Vedení úseku skoku je striktně proti a spor bude nyní řešit výkonný výbor svazu.

Ten v úterý přišel ústy svého člena Čestmíra Skrbka s návrhem, že by chybějící peníze našel a vyplatil je Jandovi jako bonifikaci za úspěchy. Z jakých zdrojů, to Skrbek neupřesnil. "Tomuto návrhu bychom se nebránili," připustil Jež. "Když má zaměstnanec dobré výsledky, může přeci dostat odměnu," upozornil manažer. Podle něj má svaz díky Jandovým úspěchům daleko větší příjmy od sponzorů. "Jejich prostředky se zvýšily několikanásobně," prohlásil Jež.

Situace není nejrůžovější

Jandu úterní spory zastihly v autě na cestě k dalšímu závodu letní Grand Prix v Zakopaném. "Samozřejmě, že mě to netěší a ta situace není nejrůžovější, ale já počkám, až jak se to vyvine a jak rozhodně výkonný výbor," řekl do telefonu novinářům.

Může se snadno stát, že dalšího závodu ve Slovinsku se už nezúčastní. "Polsko odjede a pak chceme, aby se k tomu postavil výkonný výbor čelem," řekl Škoda. "Teď se chci soustředit na Zakopané, počkám," zopakoval Janda. "Horší by to ale bylo, kdyby se to stalo v zimě," prohlásil.

Jež připustil, že pakliže se obě strany nedohodnou, může se stát, že by Janda přerušil kariéru. "Má takové reakce, že klidně hodí lyže na zem a řekne, tak si skákejte sami," řekl manažer. "Ale já mám samozřejmě velký zájem, aby skákal," upozornil Jež. "To by byla ale mezinárodní ostuda. Myslím, že by se do toho vložila i mezinárodní federace," prohlásil Janda.

Reklama