Hlavní obsah

Vicemistr světa Leitinger si přetrhl vaz a na OH lyžovat nebude

Schladming

Vicemistr světa v obřím slalomu Roland Leitinger musí kvůli přetrženému přednímu zkříženému vazu v koleně ukončit sezónu a přijde o olympijské hry v Pchjongčchangu. Šestadvacetiletý Rakušan si poranil pravou nohu při pádu během volného lyžování ve Schladmingu a ještě dnes se podrobí v Innsbrucku operaci.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Bývalý mistr světa a olympijský vítěz Carlo Janka odložil návrat do Světového poháru po zranění kolena.

Článek

"Na zranění není nikdy vhodná doba, ale tohle je neuvěřitelně hořká chvíle," litoval Leitinger načasování úrazu těsně před vrcholem sezóny.

Na loňském světovém šampionátu ve Svatém Mořici vybojoval nečekaně stříbrnou medaili v obřím slalomu, nestačil jen na hvězdného krajana Marcela Hirschera. Ve Světovém poháru přitom Leitinger dosud nebyl ani jednou na stupních vítězů, na kontě má jen čtyři umístění v desítce s nejlepším výsledkem ze Söldenu, kde byl v říjnu 2015 šestý. V této sezóně bylo jeho maximem dvanácté místo v obřím slalomu v Alta Badii.

Janka odložil návrat do Světového poháru

Bývalý mistr světa a olympijský vítěz Carlo Janka odložil návrat do Světového poháru po zranění kolena. Švýcarský lyžař absolvoval oba tréninky na sjezd ve Wengenu, ale následně se rozhodl, že do sobotního závodu nezasáhne. Místo toho bude pokračovat v přípravě na olympijské hry.

"Jeho rekonvalescence jde dobře. Necítí se ale ještě připravený na závody a vrátil se domů," uvedl švýcarský lyžařský svaz. Janka si v říjnu těsně před startem sezóny při pádu v tréninku natrhl zkřížený vaz v pravém koleně.

V dnešním tréninku na sjezd ve Wengenu, který v roce 2010 vyhrál, obsadil Janka 22. místo se ztrátou přes dvě sekundy na nejrychlejšího Francouze Adriena Théauxe. Ve středu byl vítěz Světového poháru z roku 2010 jednadvacátý.

Na únorové olympiádě v Pchjongčchangu by chtěl Janka navázat na úspěch z Vancouveru, kde ve své životní sezoně před osmi lety vyhrál obří slalom.

Reklama