Hlavní obsah

Wilesová odnesla hrůzný pád zlomenou nohou

merická lyžařka Jacqueline Wilesová si při pádu v sobotním sjezdu Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu zlomila lýtkovou a holenní kost na levé noze. Navíc si podle německých médií přetrhla přední zkřížený vaz v koleni.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Zraněnou americkou sjezdařku Jacqueline Wilesovou převáží vrtulník do nemocnice.

Článek

Vážné zranění připravilo pětadvacetiletou závodnici o druhou účast na olympijských hrách. Před čtyřmi roky v Soči obsadila 26. místo ve sjezdu, v Pchjongčchangu by měla mnohem vyšší ambice.

Wilesová dosud prožívala životní sezonu. Nedávno v Cortině d'Ampezzo vybojovala třetí místo ve sjezdu a podruhé ve Světovém poháru vystoupila na stupně vítězů. V dalších dvou sjezdech byla pátá a sedmá. V průběžném pořadí disciplíny je osmá.

"Je to velká ztráta pro náš tým, zvlášť po jejích výborných výsledcích. Jsme hrozně zklamaní, že se zranila těsně před olympiádou," uvedl šéf americké lyžařské federace Luke Bodensteiner.

Sobotní sjezd vyhrála americká hvězda Lindsey Vonnová, která zranění své kamarádky těžce nesla. "Ani se nemůžu moc radovat, je to kruté. Je to správná holka," uvedla Vonnová po 80. vítězství v SP.

Reklama