Hlavní obsah

Skikrosařka Kučerová dojela na SP v Rusku osmá

Skikrosařka Nikol Kučerová obsadila osmé místo v závodu Světového poháru v Solněčné Dolině v Rusku. Zvítězila Švýcarka Fanny Smithová, bronzová medailistka z olympijských her v Pchjongčchangu a úřadující vicemistryně světa.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Česká skikrosařka Nikol Kučerová po osmifinálové rozjížďce zářila, nakonec však nebyla po svém olympijském vystoupení spokojená, brala 14. místo.

Článek

Osmadvacetiletá Kučerová se v tomto ročníku blýskla v prosinci v Innichenu šestým místem. Lepší sezonu zažila jen v letech 2010/11, kdy se do nejlepší desítky v závodech SP dokázala prosadit čtyřikrát. Na olympiádě se do semifinále nedostala a skončila čtrnáctá.

"Je to další dobrý závod. Mám radost především z toho, že už dávám bez problémů kvalifikace," řekla Kučerová ČTK. V předchozím průběhu sezóny se jí totiž kvalifikace nedařily a pětkrát z šesti závodů neprošla mezi šestnáctku do vyřazovacích jízd.

Česká lyžařka byla osmá i v páteční kvalifikaci. Ze čtvrtfinále postoupila z druhého místa za Smithovou, v semifinále i v malém finále pak dojela poslední. "Do malého finále jsem špatně odstartovala a nedařilo se mi předjet. V rychlé stopě se tvořila hluboká přemrzlá 'sůl' a nešlo to," řekla Kučerová.

Smithová zvítězila před Kanaďankou Brittany Phelanovou, která před týdnem v Koreji získala olympijské stříbro. V neděli je na Urale na pořadu další závod.

Závod SP v akrobatickém lyžování v Solněčné Dolině v Rusku - skikros:
Muži:
1. Lenherr (Švýc.),
2. Drury (Kan.),
3. Chapuis (Fr.).
Průběžné pořadí (po 9 z 11 závodů):
1. Bischofberger (Švýc.) 457,
2. Chapuis 389,
3. Fiva (Švýc.) 309.
Ženy:
1. Smithová (Švýc.),
2. Phelanová (Kan.),
3. Ofnerová (Rak.),
...8. Kučerová (ČR).
Průběžné pořadí (po 9 z 11 závodů):
1. Näslundová (Švéd.) 770,
2. Smithová 479,
3. Zacherová (Něm.) 474,
...18. Kučerová 112.

Reklama