Hlavní obsah

Rivalka Strachové se loučí. Rozbalila to s rozevlátou sukní, teď ještě potěší některého z fandů

Jasná

Už jen jedna exhibice a konec! Lyžařka Veronika Velez-Zuzulová definitivně uzavírá svoji kariéru a loučit se s ní bude stylově na domácím svahu v Jasné. Že se blíží loučení bylo jasné dlouhé měsíce. V poslední sezóně si mohla užít i roli vlajkonošky na ZOH v Koreji. V kroji to mohla rozbalit před pár týdny při posledním vystoupení v SP v Ofterschwangu. "Zatančila" mezi brankami...

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Veronika Velez-Zuzulová v kroji při SP v Ofterschwangu.

Článek
Fotogalerie

Ale ještě je tu šance pro její domácí fandy. „Ukončí kariéru s lidmi, kteří pro ni hodně znamenají v osobním i profesionálním životě," oznámili pořadatelé.

Loučení se odehraje v sobotu. Připraví závodnice ještě nějaké překvápko?

Jisté je, že jeden vylosovaný fanoušek se sveze v paralelním slalomu, který pojede i slavná závodnice. Může se stát, že nastoupí přímo proti ní.

Slovenskou hvězdu světového formátu by na svah měla doprovodit její kamarádka i soupeřka Petra Vlhová.

Třiatřicetiletá souputnice Šárky Strachové, dříve Záhrobské, má za sebou veleúspěšnou kariéru. S českou slalomářkou Zuzulová často zápolila o stupně. I ona se zařadila mezi závodnice, které dovedl mezi elitu otec. Vedle Timoteje Zuzuly v jejím životě hraje klíčovou roli Francouz Romain Velez, kterého si vzala za manžela.

Osmnáct let strávila v kolotoči SP. Poprvé jela 28. října 2000 v Söldenu. První body brala 22. listopadu 2001 v Copper Mountain, kde skončila sedmnáctá. Už tehdy bylo jasné, že Slovensko bude mít excelentní lyžařku. Na stupně se poprvé dostala 8. února 2004 ve Zwieselu, kde byla třetí. Vítězství se dočkala až v osmadvaceti 29. prosince 2012 v Semmeringu.

Rodačka z Petržalky s francouzským zázemím zaznamenala i dvě druhá místa v celkovém hodnocení SP ve slalomu (2016 a 2017). Z MS a ZOH má i s ohledem na zranění jen stříbro z týmové soutěže na šampionátu loni ve Sv. Mořici.

Reklama

Související témata: