Hlavní obsah

Chceme tu nejkrásnější placku, vykládaly Sluková s Hermannovou. Kouč kvůli tomu spí na zemi

Ostrava

Česká beachvolejbalová paráda bude v Ostravě pokračovat i v neděli, kde se v bojích o medaile představí minimálně pár Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová. Nasazené jedničky zdolaly ve čtvrtfinále turnajové dvojky Němky Labouereurovou a Sudeovou 2:0 a v neděli dopoledne se o finále porvou znovu proti německému páru Bienecková, Schneiderová. Doplnit je mohou David Schweiner a Ondřej Perušič, kteří se na závěr sobotního programu utkají o semifinále s brazilskou dvojicí Evandro, Vitor Felipe.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Barbora Hermannová (na snímku) a Markéta Nausch Sluková z České republiky v utkání proti německé dvojici Chantal Laboureurová, Julia Sudeová v Ostravě.

Článek

Češky do zápasu se světovými dvojkami vlétly skvěle a brzy vedly po pěti podáních Slukové 5:0. „Pro mě to bylo super, protože jsem jen stála u sítě a koukala, jak Maki kolem mě švihá servis. Udělala velmi dobrý začátek a odzbrojila Chantal (Labouereurovou) od jejího řvaní a sebevědomí, které ona docela má," vykládala Hermannová.

Němky se sice dokázaly především ve druhém setu zvednout, na nadšeně hrající Češky ale recept nenašly. „I když tam bylo pár momentů, kdy jsme měly veliké vedení a začaly nás stahovat, podle skóre i podle toho, jak se ten zápas vyvíjel, jsme pořád tahaly za delší konec," přemítala Sluková. „Pořád jsme diktovaly tempo zápasu. Ony musely hrát, co jsme chtěly, tlačily jsme je hodně na servisu. To je na ně hodně silná zbraň," upozornila Sluková.

Překonaly plány

Postupem mezi nejlepší čtyři týmy nejlepší český pár překonal své plány. „Když jsme sem jely, tak jsme chtěly do top desítky, takže jsem hodně moc spokojená. Ale teď už chci strašně dál. Daří se nám, a tak moc doufám, že si nějakou tu placku odsud odneseme, nejlépe tu nejkrásnější," vykládala po čtvrtfinálovém vítězství Nausch Sluková.

Pomoct by mohl i trochu nechtěný rituál trenéra české dvojice Simona Nausche, který spí od čtvrteční noci na podlaze hotelového pokoje. „První den turnaje, když začalo tak strašlivě pršet, měl otevřené střešní okno a postel přímo pod ní. Tak si dovedete představit, jak to vypadalo," vykládala Barbora Hermannová. „A protože je pověrčivý a nechce nic měnit, tak tak bude spát už asi napořád," pokračovala Hermannová.

Česká dvojice si domácí turnaj užívá po všech stránkách. „Bydlíme v hotelu Park Inn, kde nám nosí na pokoj dortíčky. Začali dvěma malými marlenkami a čokoládkou, dneska už tam byly dortíčky. Pořád tu porci zvětšují, tak jsem zvědavá, co připraví na zítra. Že by celý dort," těšila se na ráno, kde se bude v Ostravě rozhodovat o medailích Hermannová.

Reklama