Hlavní obsah

Basketbalisté New Yorku vstoupili do sezóny vítězstvím

Basketbalisté New Yorku Knicks, kteří v minulé sezóně zažili nejslabší rok v klubové historii, vstoupili do nového ročníku NBA vítězstvím na palubovce Memphisu. Tým nového kouče Isiaha Thomase se ale radoval z výhry 118:117 až po třetím prodloužení. Hosté si přitom zápas sami zkomplikovali, když v poslední čtvrtině ztratili vedení o 19 bodů.

Článek

Vítězství jim zajistil dvěma šestkami 12 sekund před koncem Quentin Richardson, autor 31 bodů.

"Ukázali jsme velkou odvahu a bojovnost. To byla cesta k vítězství," řekl novinářům Thomas, který po předchozí sezóně nahradil neúspěšného Larryho Browna. V klubu je i prezidentem, od majitele Jamese Dolana ale dostal podle zámořských médií ultimátum, že přijde o obě funkce, pokud v nové sezóně klub nezaznamená výkonnostní skok.

Zatímco minulou sezónu Detroit zahájil klubovým rekordem v neporazitelnosti, tentokrát hned v prvním utkání narazil a prohrál na domácím hřišti s Milwaukee 97:105. Bez pilíře obrany Bena Wallace, který v létě odešel do Chicaga, inkasovali Pistons na své poměry příliš mnoho bodů a plných 37 jim jich dal střelec středečního večera Michael Redd.

Ben Wallace Detroitu chybí

"Ben byl čtyřikrát vyhlášen nejlepším obráncem v lize. To hovoří za vše, bez něj jsou úplně jiný tým," řekl na adresu soupeře Charlie Villanueva, který při debutu v dresu Milwaukee po příchodu z Toronta dal 16 bodů a doskočil 12 míčů.

Ani Wallacovy schopnosti ale neumožnily Chicagu zopakovat v Orlandu senzační výkon z úterý, kdy Bulls deklasovali šampiony z Miami o 42 bodů. O den později prohráli v Orlandu 94:109, i když se domácí kouč Brian Hill pod dojmem předchozího výkonu soupeře obával, že jeho tým nebude mít šanci. "Vždyť si dělali naprosto, co chtěli. Teď jsem šťastný, úspěšný vstup do sezóny proti takovému excelentnímu týmu je povzbuzení," řekl Hill.

Lakers bez Bryanta i kouče

Naopak na úterní nečekaný úspěch proti Phoenixu, s nímž prohráli Los Angeles Clippers 104:112, navázal druhý losangeleský celek Lakers. Opět bez Kobeho Bryanta, který by se mohl vrátit na palubovku po operaci kolena o víkendu, zvítězili o bod v Oaklandu nad Golden State 99:98. Životním výkonem ve svém teprve 24. zápase v NBA se na tom nejvíce podílel francouzský náhradník Ronny Turiaf, autor 23 bodů a devíti doskoků, a pouze o bod "chudší" Lamar Odom.

S mužstvem neodcestoval ani kouč Phil Jackson, který je po operaci kyčle, a k vítězství tým přivedl asistent Kurt Rambis. "Máme dost šikovných chlapců v týmu. Jakmile pochopí, co v nich vězí, a začnou spolupracovat, budeme na tom hodně dobře," řekl Rambis.

Výsledky:
Philadelphia - Atlanta 88:75, Charlotte - Indiana 99:106, Orlando - Chicago 109:94, Boston - New Orleans 87:91, New Jersey - Toronto 102:92, Detroit - Milwaukee 97:105, Golden State - LA Lakers 98:110, Memphis - New York 117:118 po 3. prodl., Minnesota - Sacramento 92:83, Utah - Houston 107:97, Seattle - Portland 106:110, Phoenix - LA Clippers 112:104, Cleveland - Washington 97:94.

Reklama

Související témata: