Hlavní obsah

Cassell nastřílel 35 bodů a Clippers porazili Denver

Sam Cassell zařídil vítězství basketbalistů Los Angeles Clippers ve čtvrtečním zápase zámořské NBA s Denverem. Zkušený šestatřicetiletý hráč nastřílel pětatřicet bodů, dvanáct vteřin před koncem proměnil klíčové trestné hody a domácí díky němu vyhráli 96:95.

Článek

Clippers otáčeli zápas v poslední čtvrtině, kterou vyhráli o šest bodů. Tehdy už hostům chyběl lídr týmu Carmelo Anthony, který musel na začátku třetí čtvrtiny po dvou technických chybách opustit palubovku. Jeho spoluhráč Kenyon Martin navzdory citelnému oslabení litoval promarněné šance. "Mohli jsme to dokázat, pořád jsme byli ve hře," řekl.

Trenér kalifornského týmu Mike Dunleavy si naopak pochvaloval výkon svých svěřenců. "Potěšilo mě, co jsme byli schopni předvádět ve čtvrté čtvrtině, v útoku i obraně," uvedl.

Ve druhém čtvrtečním zápase vyhrálo San Antonio 97:91 na palubovce loňských finalistů Dallasu. Pro oba celky to bylo premiérové utkání v nové sezóně a tři čtvrtiny v něm těsně vedli domácí. Pak jim však Spurs přes šest minut nedovolili skórovat a otočili vývoj.

San Antonio vyhrálo, i když se nemohlo opřít o tradiční lídry týmu. Tony Parker překonával problémy se zraněným kotníkem a Timu Duncanovi se nedařilo, dal jen třináct bodů. Nakonec se však výrazně podílel na úspěchu svého týmu, když v poslední minutě doskočil důležitý míč. "Byl to hodně bojovný zápas. Žádný z týmů si nemůže myslet, že odehrál skvělý zápas, ale my jsme to vydřeli," řekl Duncan.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA
Los Angeles Clippers - Denver 96:95, Dallas - San Antonio 91:97.

Reklama

Související témata: