Hlavní obsah

Volejbalistky Ruska a SČH míří za medailí na světovém šampionátu

ÓSAKA

Oba dosud neporažené evropské týmy si udržely stoprocentní úspěšnost i po úvodním kole čtvrtfinálové fáze světového šampionátu volejbalistek. Rusky neměly potíže s outsiderem skupiny F Portorikem a tři sety ve středu v Japonsku stačily i hráčkám Srbska a Černé Hory k vítězství nad Koreou.

Článek

Poprvé naopak klopýtl Tchaj-wan a pomohl tak obhájkyním titulu Italkám na prozatímní druhé postupové místo do semifinále.

Srbky startují mezi světovou elitou po téměř třiceti letech a počínají si nadmíru zkušeně. "Naše výkony v základní skupině byly jako ze sna a holky dnes ukázaly, že se z něj nechtějí probudit," prohlásil na tiskové konferenci trenér Zoran Terzič. Začátek sice jako by jeho tým skutečně zaspal, ale postupně získal převahu a premiéru proti asijskému soupeři zvládl.

Prestižní zápas ve stejné skupině E mezi úřadujícími mistryněmi světa z Itálie a vítězkami posledních dvou evropských šampionátů Polkami vyzněl jasně pro squadru azzurru. "Ztratili jsme zápas kvůli špatné přihrávce. Náš plán přitom byl přesně opačný, servisem zatlačit soupeřky," posteskl si Ireneusz Klos, kouč Polek, s nimiž se za rok na ME utkají české reprezentantky.

Výsledky - čtvrtfinálové skupiny:
Skupina E (Nagoja):
SČH - Korea 3:0 (23, 19, 22), Itálie - Polsko 3:0 (19, 22, 13), Turecko - Tchaj-wan 3:1 (17, 16, -21, 17).
Skupina F (Ósaka):
Rusko - Portoriko 3:0 (16, 10, 20), Nizozemsko - Německo 3:2 (-23, 21, 23, -23, 14).

Reklama