Hlavní obsah

Basketbalisté Houstonu porazili o bod Chicago

Basketbalisté Houstonu málem promarnili jednadvacetibodové vedení proti Chicagu, ale výhru nakonec těsně uhájili. Čtvrteční zápas vyhrál tým Rockets 101:100 a odolal i mocnému finiši Bena Gordona, který dal devět bodů v poslední minutě a ve druhé půli celkem 30 ze svých 37. Čtvrtou výhru v řadě zaznamenali hráči Golden State, kteří doma v Oaklandu porazili Sacramento 117:105.

Článek

Houstonu ztráta zápasu navzdory komfortnímu náskoku nehrozila zdaleka poprvé. Zhruba ve stejné fázi duelu, tedy na konci třetí čtvrtiny, vedli Rockets v minulém utkání nad San Antoniem o 19 bodů, ale nakonec prohráli o osm. Podobný kolaps navíc Houstonu v této sezóně hrozil v duelech s Memphisem, Milwaukee a New Yorkem.

"Vůbec nevím, co to má znamenat. Chceme být velkým týmem, takže to musíme změnit. Nemůžeme si dovolit takhle zahazovat vyhrané zápasy," uvedl po zápase Tracy McGrady, polovina hvězdného dua McGrady, Jao Ming, kteří se ve čtvrtek zapsali do statistik téměř totožnými výkony. Americký basketbalista zaznamenal 21 bodů a 11 doskoků, jeho čínský spoluhráč měl na kontě o jeden bod méně a o doskok více.

Nic tedy nakonec nebyl Chicagu platný heroický výkon Gordona, jenž téměř sám dokázal zvrátit vývoj zápasu. Třiadvacetiletému rodákovi z anglického Londýna se dařilo především při trestných hodech, nemýlil se čtrnáctkrát ze 16 pokusů. "Moc se mi nedařila střelba, tak jsem to zkusil ze šestek. To mě dostalo do zápasu," uvedl Gordon.

Rozjetý tým Golden State se opírá především o skvělé výkony Barona Davise, jenž byl i strůjcem výhry nad Sacramentem. Sedmadvacetiletý rozehrávač ve čtvrtek zaznamenal 36 bodů, osm doskoků a 18 asistencí, což je jeho osobní rekord v kariéře. "Nejvíc jsem ale pyšný na to, že jsme celý zápas vedli a udrželi to až do konce," řekla hvězda zápasu.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA
Golden State - Sacramento 117:105, Houston - Chicago 101:100.

Reklama

Související témata: