Hlavní obsah

Házenkář Sobol ukončil reprezentační kariéru

Praha

Český házenkář Jan Sobol ukončil reprezentační kariéru. Čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné už chyběl na lednovém mistrovství Evropy v Chorvatsku, předtím zkušený křídelník startoval na posledních čtyřech evropských a dvou světových šampionátech

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Český házenkář Jan Sobol

Článek

Sobol reprezentoval od roku 2005. Za národní A-tým odehrál 138 utkání a dal v nich 363 branek. Vedle něj se trenéři českého mužstva na startu nové sezony, v níž budou reprezentanti bojovat o účast na mistrovství Evropy, musejí vypořádat i s odchodem dalších tří zkušených hráčů. Kariéru v národním celku ukončili také Janové Stehlík s Landou a brankář Petr Štochl.

"Zejména odchod Landy pro nás bude obrovský problém. Máme vytypované hráče, kteří by jej měli nahradit, ale ta energie, kterou Honza Landa do týmu přinášel, byla pro družstvo zásadní. Hledáme nové lídry," řekl na tiskové konferenci jeden z dvojice reprezentačních trenérů Jan Filip.

V roli manažera mužské i ženské reprezentace skončil Karel Nocar. Funkce se nyní rozdělí a každému z národních týmů bude dělat manažera někdo jiný. U mužů to bude Jiří Tkadlec a u žen Jakub Kubeš.

Reklama