Hlavní obsah

Utah prohrál s Golden State teprve podruhé v sezóně

Basketbalisté Golden State připravili v sobotu lídrovi NBA z Utahu teprve druhou porážku v této sezoně. Na půdě soupeře vstřelili Jazzmani jen 78 bodů a s úspěšností střelby pouze 32,5 procenta podlehli 78:91. Aktuálně nejdelší vítěznou sérii tak drží Dallas, který nenašel přemožitele už podeváté a v sobotu porazil 85:73 New Orleans.

Článek

O zastavení série osmi vítězství Utahu se zasloužil zejména náhradník Matt Barnes, který nastoupil teprve podruhé v ligovém ročníku v základní sestavě a 24 body si vytvořil střelecký rekord. Zastoupil tak zraněného nejlepšího kanonýra týmu Barona Davise, který už potřetí odpočíval s poraněnými mezižeberními svaly.

"Myslím, že nebyli absolutně připraveni na naši zónovou obranu. Překvapili jsme je," uvedl Barnes s tím, že na specifický způsob bránění ligového lídra připravil kouč Don Nelson mužstvo den před zápasem. "Na jeden z nejlepších týmů ligy jsme potřebovali přijít s něčím novým. Kdo by si pomyslel, že je porazíme? Basketbaloví bohové byli s námi," řekl Nelson.

Utah teprve podruhé v sezoně nedosáhl hranice sta nastřílených bodů, dopustil se přitom 23 ztrát míče. Hlavní opora týmu v této sezoně Carlos Boozer si připsal jen čtyři body. "Hráli jsme nedbale na to, abychom dokázali vyhrát. Takhle bychom neuspěli v žádném zápase," konstatoval kriticky kouč Jerry Sloan.

O´Neal nejdřív za měsíc

Dallas zahájil zápas s Hornets razantně a vedl 21:3, aniž by se na tom byť jen jediným pokusem podílel jeho nejlepší střelec Dirk Nowitzki. Německé hvězdě začaly padat míče do koše později a tým z New Orleansu neměl žádné vyhlídky na odvrácení 18. porážky za sebou ve vzájemných zápasech. "Byl jsem na střední škole, když ta série (v listopadu 1999) začala," poznamenal sarkasticky Josh Howard, který se nejvíc podílel na počátečním nástupu Mavericks. V první čtvrtině dal 11 ze svých 15 bodů, Nowitzki si nakonec připsal 28 bodů a devět doskoků.

Uspěli i přemožitelé Dallasu z posledního finále NBA Miami Heat, kteří zvítězili 102:93 v Charlotte. Pětatřiceti body se na tom podílel Dwyane Wade, který rozdal i 12 finálních přihrávek. Hosté nepůsobili jako tým s nejhorší střelbou v lize, k ukončení série tří porážek je dovedla úspěšnost přesahující 55 procent. Zraněného Shaquilla O'Neala skvěle zastoupil veterán Alonzo Mourning, který v místě, kde před 14 lety zahájil kariéru, dal 16 bodů.

"Je docela těžké nahradit Shaqa. Chce to precizní výkon a nám nezbývá než se o to ještě nějakou chvíli pokoušet," řekl Mourning. O'Neal bude nejspíš chybět obhájcům titulu ještě měsíc.

Výsledky:
Washington - Detroit 111:115, Charlotte - Miami 93:102, Orlando - Atlanta 98:79, New York - Chicago 95:106, Cleveland - Philadelphia 108:95, Golden State - Utah 91:78, Houston - Memphis 85:76, Dallas - New Orleans 85:73, Milwaukee - Boston 98:111, Sacramento - Portland 105:85, Minnesota - LA Clippers 104:96.

Reklama

Související témata: