Hlavní obsah

Olomouc a Prostějov zahájily sezónu hladkou výhrou

Hlavní favoritky extraligy volejbalistek z Olomouce a Prostějova zahájily soutěž venkovní výhrou 3:0. Desetinásobný mistr Prostějov si přivezl tři body z Ostravy a olomoucké hráčky, které chtějí hanácké rivalky sesadit z trůnu, uspěly v Praze na Olympu. Tomu chyběla letní posila, reprezentační nahrávačka Kateřina Valková, jež se zranila na konci přípravy.

Foto: Volejbalový klub TJ Ostrava

Ilustrační snímek.

Článek

Olomouc už měla za sebou první soutěžní duel v Mariboru v rámci ligy MEVZA a po nervózním začátku Olymp přehrála. "Soupeř byl ovlivněn dlouhou cestou z Mariboru, my jsme nastoupili s omlazeným týmem a po zranění Kačky Valkové naše situace nebyla růžová. Celá příprava byla zaměřená na její zapracování do hry, nová nahrávačka ale odehrála dobrý zápas," řekl kouč Pražanek Stanislav Mitáč.

Prostějov, který snížil ze svých ambicí a přišel v létě o řadu domácích i zahraničních opor, zvládl zápas na půdě mladého ostravského celku bez problémů. "V některých fázích jsme tlačili servisem, ale nedokázali jsme toho využít. Mnohem nižší úspěšnost jsme měli na útoku, Prostějov prokázal kvality a zaslouženě vyhrál," uvedl domácí a zároveň reprezentační kouč Zdeněk Pommer.

Venku vyhrál také Liberec nad KP Brno (3:1) a Přerov, který v pěti setech udolal Šternberk. Jako jediný uhájil v prvním kole domácí tvrz Frýdek-Místek a zkušeným hráčkám z nového týmu brněnských "Šelem" nechal jen jeden set.

Uniqa extraliga volejbalistek - 1. kolo:
Olymp Praha - Olomouc 0:3 (-25, -18, -16)
Nejvíce bodů: Kalhousová 11, Staňková 9, Vojíková 8 - Michalíková 14, Sokolová 9, Dudová a Napolitano Šenková po 8.
Ostrava - Prostějov 0:3 (-17, -20, -18)
Nejvíce bodů: Makauskaiteová a Zemanová po 7 - Horká 11, Bežandolská a P. Kojdová po 10.
Šternberk - Přerov 2:3 (-18, 23, 20, -23, -12)
Nejvíce bodů: Kotlabová 22, Oborná 17 - Svobodová 24, Vander Meerová 18.
KP Brno - Liberec 1:3 (18, -16, -15, -19)
Nejvíce bodů: Fricanová 13, Skibová 10 - Pištěláková 20, Mikšíková 16.
Frýdek-Místek - VK Brno 3:1 (21, -20, 23, 20).

Reklama