Hlavní obsah

Rebel Iverson opustí po letech Philadelphii

Basketbalisté Philadelphie přijdou o svou letitou ikonu Allena Iversona. Proslulý rebel požádal vedení klubu o výměnu do jiného týmu a předseda Ed Snider v pátek prohlásil, že mu vyhoví. Podle spekulací by Iverson mohl zamířit do Bostonu, Dallasu či Minnesoty.

Článek

Iverson působí ve Philadelphii od začátku své kariéry v NBA. Klub si ho v roce 1996 vybral jako jedničku draftu. Skvělý střelec si pak vysloužil titul pro nejlepšího nováčka a v roce 2001 se stal nejužitečnějším hráčem ligy poté, co dovedl Sixers do finále.

Pozici hlavní hvězdy týmu si držel navzdory disciplinárním prohřeškům a výstřelkům na hřišti i v osobním životě. Ve středu proti Chicagu však nastoupil v dresu Philadelphie patrně naposledy. Den poté chyběl na tréninku a později ho prý trenér Maurice Cheeks poslal domů s tím, ať do haly Wachovia Center nechodí. Sixers v pátek prohráli s Washingtonem 98:113 a připsali si už šestou porážku za sebou.

Vlastní cesty

"Nastal čas, aby šel vlastní cestou a my také," citovala agentura AP šéfa klubu Snidera. Podle zámořských médií požádal Iverson o výměnu už v úterý. Jeho absenci v přípravě klub nejprve vysvětloval zdravotními problémy, hráč však přes svého agenta vzkázal, že je schopen hrát.

"Je pro mě těžké to připustit, ale změna asi bude nejlepší pro všechny. Říkám to s odporem, protože mám rád tenhle tým, město a vždycky jsem si přál ukončit tu kariéru," prohlásil Iverson, který je momentálně druhým nejlepším střelcem sezony.

Philadelphia se však trápí a je předposlední ve Východní konferenci. "Tahle sezona je hrozná pro všechny. Dával jsem to najevo klukům v týmu, každý zápas jsem se snažil na sto procent, ale nestačilo to, abychom vyhrávali," posteskl si Iverson.

Reklama

Související témata: