Hlavní obsah

Volejbalistky Brna podlehly Murcii a budou hrát Pohár CEV

BRNO

Brněnské volejbalistky nestačily na domácím turnaji Klubového poháru na španělské favoritky z týmu Murcia a obsadily druhé místo. V lednu tak budou pokračovat ve slabším Poháru CEV, jehož základní skupinu odehrají začátkem příštího roku na Slovensku v Pezinku. Murcia se může těšit na osmifinále Top Teams Cupu.

Článek

České mistryně nastupovaly do svého posledního zápasu s vědomím, že už mají jisté pokračování v jedné z evropských soutěží a mohou proti novému a ambicióznímu týmu na volejbalové mapě jen překvapit. To se jim bez zraněné kapitánky Tobiášové, kterou nahradila Měrková, nepodařilo. Murcii v čele s čerstvou mistryní světa Ruskou Šaškovovou-Kiličovou podlehly 0:3.

"Měli jsme problém s těžkým podáním soupeře. Právě na přihrávce byl největší rozdíl mezi týmy této skupiny, všechny v ní byly lepší než my," řekl na tiskové konferenci brněnský kouč Miroslav Čada. Celý turnaj ale hodnotil kladně. "Jsem spokojený, podařilo se nám postoupit, i když se štěstím," dodal.

Brněnským volejbalistkám pomohla dnešní výhra Panathinaikosu Atény nad německým Vilsbiburgem 3:1. V Poháru CEV budou usilovat od 5. do 7. ledna o jediné postupové místo do osmifinále v zápasech s domácím Pezinkem, švýcarským Könizem a týmem z Bosny Kalesijou.

KP Brno - Murcia 0:3 (-15, -20, -16)
Rozhodčí: Stando (Pol.), Wolf (Belg.). Čas: 60 min. Diváci: 315.
Panathinaikos Atény - Vilsbiburg 3:1 (15, -18, 18, 13)
Rozhodčí: De Knibber (Belg.), Pevc (Slovin.). Čas: 86 min. Diváci: 220.
Konečná tabulka:
1. Murcia3309:06
2. Brno3125:64
3. Vilsbiburg3124:84
4. Panathinaikos3123:74

Reklama

Související témata: