Hlavní obsah

Wade se blýskl 40 body v duelu s Lakers

MIAMI

Obhájci titulu z Miami porazili v jediném pondělním utkání NBA basketbalisty Los Angeles Lakers 101:85 a podstatnou měrou se na tom podílel Dwyane Wade, autor 40 bodů a jedenácti finálních přihrávek. Největší hvězda hostů Kobe Bryant dal naproti tomu jen 16 bodů, při střelbě z pole třináctkrát minul.

Článek

Wade tak svého rivala jednoznačně předčil, očekávaný souboj individualit vyzněl jasně pro něj. Když si minutu před koncem šel sednout na lavičku, vyprovázel ho ze hřiště bouřlivý aplaus. "Byl to neuvěřitelný zápas. Celý tým zahrál velmi dobře, udělali jsme si skvělé Vánoce," poznamenal hrdina utkání. "Hrál parádně," ocenil svého svěřence kouč Pat Riley.

Přes deset nastřílených bodů, a to jen těsně, se v miamském týmu dostal už jen střídající Jason Kapono. Heat přesto hladce vyhráli čtvrté z pěti posledních utkání a po nepovedeném začátku ligy už mají téměř vyrovnanou bilanci (13-14). Jejich dalšímu domácímu vítězství přihlíželo přes dvacet tisíc diváků.

Miami si rychle vybudovalo bezpečný náskok, po první čtvrtině domácí vedli 30:16. Právě v úvodních dvanácti minutách Wade zazářil, k 12 bodům přidal i tři bloky, zatímco Bryant začal šesti neproměněnými střeleckými pokusy a nakonec jen stěží odvrátil negativní bodový rekord v sezoně. "Musíme to hodit za hlavu. Ještě nás teď čekají dva zápasy venku," řekl Bryant.

Trenér poraženého celku Phil Jackson zklamaně prohlásil, že o poločase by nejraději zůstal v šatně a díval se v televizi na vánoční program. "Už od začátku to bylo hodně špatné," dodal. Krátce po poločase sice Lakers stáhli ztrátu na rozdíl pěti bodů, pak ale opět zaúřadoval Wade a náskok Miami znovu vyletěl vzhůru.

Domácí pivot Shaquille O'Neal, který v minulosti získal v dresu Lakers tři mistrovské tituly, proti svému bývalému klubu nenastoupil, protože rehabilituje po operaci kolena.

Výsledek pondělního zápasu NBA
Miami - LA Lakers 101:85.

Reklama

Související témata: