Hlavní obsah

Basketbalový idol Jordan se po 17 letech rozvedl

CHICAGO

Legendární basketbalista Michael Jordan se po sedmnácti letech rozvedl s manželkou Juanitou. Na rozchodu se podle svých právníků dohodli kvůli nepřekonatelným rozporům. Odloučeně žijí už od února poté, co jejich pokusy o udržení svazku prý zkrachovaly.

Článek

"Společný život by byl nepraktický a neodpovídal by zájmům rodiny," uvedli v prohlášení bývalí manželé, kteří spolu mají tři děti. Osmnáctiletý Jeffrey a o dva roky mladší Marcus jdou v otcových stopách a hrají na střední škole v basketbalovém týmu. Mají ještě čtrnáctiletou sestru Jasmine.

Manželství bylo ohroženo již v roce 2002, kdy Juanita Jordanová požádala o rozvod. Později vyšlo najevo, že nechávala svého slavného muže několik let sledovat soukromým detektivem a podle tehdejších zpráv médií nebylo pátrání najatého očka bezvýsledné. Detektiv prý mohl své klientce referovat minimálně o šesti případech, kdy Jordana pozoroval na veřejnosti s jinými ženami.

Nyní se prý Jordanovi definitivně rozešli, ale podle vlastních vyjádření k sobě chovají přátelské city. Tento týden dokonce společně navštívili zápas svých synů. Jejich přáním je prý co možná nejklidněji vyřídit všechny náležitosti kolem rozvodu.

Třiačtyřicetiletý Jordan, který dlouho patřil k nejlépe placeným sportovcům světa a stále vydělává na lukrativních reklamních kontraktech, skončil s basketbalem v roce 2003. V současnosti je šestinásobný vítěz NBA s Chicagem Bulls spolumajitelem klubu Charlotte Bobcats.

Reklama