Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu porazili podvacáté za sebou New Orleans

Basketbalisté Dallasu si připsali v nedělním utkání NBA devátou výhru za sebou. Nejlepší tým ligy porazil svého oblíbeného soupeře New Orleans 94:80 a připsal si proti zdravotně zdecimovaným Hornets už dvacátou výhru za sebou v řadě. Více než sedm let trvající série Mavericks proti New Orleans je nejdelší probíhající vítěznou šňůrou ve všech čtyřech hlavních severoamerických profesionálních soutěžích (NBA, NHL, NFL a MLB).

Článek

Dallasu stačil na výhru nad slabým soupeřem pouze průměrný výkon. Ve druhé čtvrtině se dokonce hosté dostali krátce do vedení, favorizovaní Texasané se však vzpamatovali a po zbytek zápasu už soupeři myšlenky na zvrat nepovolili. "Po většinu utkání jsme hráli solidně, ale měli jsme tam pár momentů, kdy jsme mohli být důslednější v obraně," uznal nejlepší střelec zápasu Jason Terry, autor 25 bodů.

Mužstvo New Orleans paralyzuje marodka, na níž je pět klíčových hráčů včetně nejlepšího střelce Chrise Paula. "Je to jako lézt na Mt. Everest bez lana," povzdechl si trenér Byron Scott.

Změna na lavičce přinesla úspěch nejslabšímu týmu ligy Memphisu, od nějž byl v týdnu odvolán Mike Fratello. Jeho nástupce Tony Barone dovedl Grizzlies k výhře 110:104 nad Torontem a připsal si vítězný debut v roli hlavního kouče NBA.

Šampióni prohráli v Orlandu

"Jsem k smrti unavený. Jsem úplně hotový. Říkal jsem Jerrymu Westovi (prezidentovi basketbalových operací), že už toho mám dost. Stačilo," vyrážel ze sebe Barone, jenž byl na místo hlavního trenéra dočasně povolán z vedení klubu.

Úřadující šampióni Miami se bez svých nejlepších hráčů Shaquillea O'Neala a Dwyana Wadeho trápí, v sobotu utrpěli drtivou porážku 68:97 v Orlandu a prohráli potřetí za sebou. "Soupeři vědí, že nemáme nabité zbraně a využívají toho," poznamenal veterán v dresu Heat Alonzo Mourning.

Hvězdný LeBron James z Clevelandu nastřílel v sobotním utkání 33 bodů, o jeden více než v pátek, ale na rozdíl od duelu s Milwaukee jeho ofenzivní schopnosti na vítězství proti Chicagu nestačily. Bulls zvítězili už podevatenácté v sezoně, což je nejvíc mezi týmy Východní konference, i díky životnímu výkonu Luola Denga, jenž si připsal 32 bodů.

Výsledky:
Orlando - Miami 97:68, Indiana - Charlotte 102:113, New Jersey - Minnesota 100:92, Memphis - Toronto 110:104, Sacramento - Golden State 119:96, Milwaukee - Washington 119:102, Dallas - New Orleans 94:80, Utah - Portland 96:86, Chicago - Cleveland 103:96.

Reklama