Hlavní obsah

Alba Blaj - Prostějov 3:0Volejbalistky Prostějova vezou z Rumunska vysokou porážku, Olomouc má nakročeno do čtvrtfinále

Prostějovským volejbalistkám se nepodařilo zaskočit v úvodním osmifinále Poháru CEV rumunského favorita Albu Blaj. V hale finalisty posledního ročníku Ligy mistryň utrpěly vysokou porážku, odvetu budou na Hané hostit na konci ledna. Olomoucké volejbalistky potvrdily výbornou formu a po výhře v Belgii mají nakročeno do čtvrtfinále. Asterix Beveren porazily 3:1, postup mohou slavit 24. ledna.

Článek

Prostějovské hráčky v předchozím kole snadno vyřadily mladé hráčky Levski Sofia, zato Blaj pro ně byla soupeřem o několik úrovní lepším. V žádném ze setů se české mistryně nedostaly ani přes 16 bodů.

"Proti velice silnému a zkušenému soupeři s výbornými hráčkami jsme byli úplně bezradní. Měli jsme obrovské problémy na přihrávce, z toho vyplýval slabší útok neschopný se víc prosadit přes vysoké bloky i celkovou obranu domácích," uvedl na klubovém webu kouč Lubomír Petráš.

Sezonu v týmu Alby začala i reprezentační nahrávačka Lucie Smutná, ale po problémech s meniskem angažmá přerušila a do Rumunska už se vrátit nechce.

Olomoucké hráčky vedou bez porážky po 14 kolech domácí extraligu a po neúspěchu v předkole Ligy mistryň právě s Albou Blaj si dnes spravily chuť. Po vybojovaném prvním setu a porážce ve druhém se znovu zkoncentrovaly a s vysokou úspěšností v útoku ovládly jasně třetí a čtvrtou sadu.

Osmifinále Poháru CEV volejbalistek - úvodní utkání:
Alba Blaj (Rum.) - Prostějov 3:0 (16, 12, 16)
Rozhodčí: Biegajlo (Gruz.), Ilhan (Tur.). Čas: 61 min. Diváci: 1500.
Sestavy a body Prostějova: Nová 7, Bežandolská 4, Horká 9, P. Kojdová 4, Rutarová 1, Zatloukalová 1, libero Slavíková - Toufarová, N. Šmídová, Kozmíková 3. Trenér: Petráš.
Nejvíce bodů Alby: Ninkovičová a Newcombeová po 12, Lazarevičová 11.
Beveren - Olomouc 1:3 (-26, 16, -17, -15)
Rozhodčí: Bátkaiová (Maď.), Geukes (Něm.). Čas: 101 min. Diváci: 225.
Sestava a body Olomouce: Kubínová 2, Košická 11, Trnková 14, Orvošová 16, Michalíková 17, Strušková 11, libero Kovářová - Kossányiová, Sokolová, Napolitano Šenková 2, Dudová. Trenér: Teplý.
Nejvíce bodů Beverenu: Van Gestelová 15, Janssensová 14.

Reklama

Související témata: