Hlavní obsah

Garnett se zaskvěl při návratu NBA ke hře s koženým míčem

Zámořská NBA se vrátila ke hře se starým koženým míčem a při obnovené premiéře ji v obou novoročních utkáních lépe ovládly hostující týmy. Zavržení syntetického materiálu sedlo především Kevinu Garnettovi, který přivedl Minnesotu k výhře 102:96 v Charlotte 32 body a 14 doskoky. Jeden z největších kritiků zavedení nového míče odehrál střelecky nejvydařenější utkání v sezóně.

Článek

Liga se s příchodem nového roku vrátila ke starému míči, který používala 36 let. V této sezóně původně přešla na nový model, ale změna se setkala s velkou kritikou ze strany hráčů. Basketbalisté si už během přípravy stěžovali na špatnou ovladatelnost míče a přišli s výhradami, že jim umělý materiál vysušuje pokožku a ničí prsty. Vedení soutěže dlouho trvalo na tom, že je nový míč lepší a měnit se nebude, ale nakonec změnilo názor.

"Bůh existuje," pochvaloval si Garnett před novináři po zápase. I spoluhráči přisoudili výrazné zlepšení třicetileté opory oproti posledním zápasům návratu ke koženému míči. "Vypadá to tak," řekl Ricky Davis, který patřil s 25 body k dalším strůjcům obratu ve skóre. Timberwolves totiž prohrávali ve druhé čtvrtině o dvacet a na začátku poslední ještě o 12 bodů. Garnett jich v závěrečné části nastřílel třináct.

Bostonu se podařilo v Portlandu ukončit šestizápasovou sérii porážek. Na vítězství 89:81 se nejvíce podílel Tony Allen s 22 body. Celtics rozptýlili obavy kouče Doka Riverse, který si před zápasem stěžoval, že Boston je jediným týmem v lize, který během dvou večerů musí hrát se dvěma různými míči. "Myslel jsem, že to bude pro soupeře výhoda," řekl Rivers. "Ukázalo se ale, že pro všechny byl míč stejný přesně jako o den dříve," dodal.

Výsledky:
Portland - Boston 81:89, Charlotte - Minnesota 96:102.

Reklama