Hlavní obsah

Kladno - Sastamala 2:3Kladenští volejbalisté po velké bitvě v poháru podlehli

Kladno

Kladenští volejbalisté byli v osmifinále Poháru CEV velmi blízko cennému skalpu finského favorita, Sastamale nakonec podlehli 2:3, v pátém setu 20:22. Čeští vicemistři měli šest mečbolů. Odvetu ve Finsku Orli odehrají 16. ledna.

Článek

Kladenští hráči si dvojzápas s účastníkem loňské Ligy mistrů vybojovali po výhrách nad bulharskou Montanou a maďarským týmem Kazincbarcika. Dnes doma získali první set, poté však Sastamala zatlačila servisem, předvedla svou typickou rychlou hru a průběh otočila.

Svěřenci Milana Fortuníka ale suverénně vyhráli čtvrtou sadu (25:15). V tie-breaku nejprve dva mečboly odvrátili, sami však šest zahodili. Blíže postupu je tak finský celek, který před rokem v předkole Ligy mistrů vyřadil České Budějovice.

"Zápas rozhodoval servis. Ve druhém a třetím setu nás soupeř rozstřílel, ve čtvrtém pak my jeho. Škoda, že se k nám v závěru nepřiklonilo více štěstí," řekl blokař Vladimír Sobotka Deníku.

Lepšího z dvojzápasu čeká ve čtvrtfinále buď souboj se sibiřským klubem Kemerovo, nebo s polským Olštýnem.

Osmifinále Poháru CEV volejbalistů - úvodní zápas:
Kladno - Sastamala (Fin.) 2:3 (23, -18, -22, 15, -20)
Rozhodčí: Nederhoed (Niz.), Savič (Bosna). Čas: 121 min. Diváci: 550.
Sestava a body Kladna: Marel 9, Hýský 20, Zajíček 9, Habr 11, Vemič 11, Sobotka 10, libero Moník - Vostárek, Koloušek, Blažek, Wallisch. Trenér: Fortuník.
Nejvíce bodů Sastamaly: Sivula 24, Suihkonen 15.

Reklama