Hlavní obsah

Basketbalistům Ústí hrozí finanční potíže

Vážné finanční potíže hrozí prvoligovému basketbalovému klubu z Ústí nad Labem. Jeho hráči nastoupí ve středečním zápase proti A Plus Brno s přelepeným logem sponzora AVE CZ na dresech. Firma zabývající se ve velkých českých městech včetně Ústí nad Labem likvidací komunálních odpadů a odpadovým hospodářstvím totiž nepodepsala s ústeckým klubem k 1. lednu 2007 sponzorskou smlouvu, přestože se od tohoto data měla na dalších deset let stát generálním partnerem BK.

Článek

Podle  severočeského vydání MF Dnes se ústečtí basketbalisté, kteří jsou momentálně na desátém místě v nejvyšší soutěži, ocitli v ekonomických problémech. Klub už opustil křídelní hráč Vladimír Hejl, který údajně s basketbalem skončil. Navíc Pavel Novotný, v současnosti zraněný pivot Lukáš Krátký, a rozehrávač Ondřej Vrchota údajně nechtějí podepsat nové smlouvy s nižším platem a všichni si začali hledat nové angažmá.

Generální manažer klubu Milan Konečný připustil, že ekonomická situace klubu je nyní složitá. Dodal, že vedení klubu bude jednat po ligovém duelu zápase s Brnem.

Firma AVE CZ a vedení ústeckého klubu v říjnu oznámily, že se na Nový rok stanou partnery na deset let. Od té doby nosí hráči Ústí logo na dresech i při televizních zápasech Severočechů. Marketingová ředitelka sponzora Petra Kahudová ale MF DNES sdělila, že společnost bude podporu některých sportů v Ústí nad Labem ještě zvažovat.

V Ústí se množí hlasy, že současná krize prvoligového basketbalu je důsledkem listopadových komunálních voleb, po kterých odešlo do opozice Sdružení pro zdraví sport a prosperitu, podporující v minulosti ústecký ligový basketbal, volejbal i fotbal. Vítězná ODS, podporující v Ústí prvoligový hokej, neobnovila se sdružením "sportovců" koaliční smlouvu a dala přednost sociálním demokratům, kteří se mají ve městě starat o druholigový fotbal.

Reklama

Související témata: