Hlavní obsah

ČR - Rumunsko 26:27 Čeští házenkáři na úvod turnaje v Polsku podlehli Rumunům

Opolí

Čeští házenkáři prohráli ve svém prvním utkání na turnaji čtyř zemí v Polsku s Rumunskem 26:27 a v sobotu si zahrají o třetí místo s Japonskem. Reprezentanti nastoupili bez řady opor a dokázali v průběhu zápasu stáhnout sedmibrankovou ztrátu, v poslední desetiminutovce se dokonce dostali do vedení, ale závěr jim opět nevyšel.

Článek

Trenéři Daniel Kubeš s Janem Filipem na turnaji testují hráče širšího kádru a postrádají opory v čele s Ondřejem Zdráhalou, Pavlem Horákem či Jakubem Hrstkou. Mladý výběr začal proti Rumunům velmi nervózně, nedařilo se mu v obraně a po polovině první půle prohrával už 7:14.

Češi však zabojovali a ještě do přestávky dokázali snížit na 14:15. V druhém dějství národní tým neustále dotahoval jedno- až dvougólovou ztrátu a v průběhu poslední desetiminutovky dokonce otočil stav na 24:23. Rumuni však kontrovali dvěma brankami a v závěru si už výhru vzít nenechali.

"I přesto, že jsme prohráli, hodnotíme zápas pozitivně. Vyzkoušeli jsme prakticky všechny hráče, kteří tady jsou, a hráči, kteří jsou s námi na akci poprvé, podali dobrý výkon. Ukázali, čeho jsou schopní a že s nimi můžeme i do budoucna počítat," uvedl v tiskové zprávě Kubeš.

"Po začátku zápasu, kdy jsme výrazněji prohrávali, jsme se do utkání dokázali vrátit a potom to už bylo vyrovnané až do konce. Měli jsme šanci dokonce vyhrát. I proto zápas hodnotím celkově pozitivně," dodal Kubeš.

Český celek po těsné porážce změří v sobotu od 15:00 síly s Japonskem, které až po sedmimetrových hodech prohrálo s domácími Poláky. Po turnaji se reprezentanti už i s některými oporami znovu sejdou 2. ledna v Chebu a budou se chystat na dva přípravné zápasy. Nejprve 4. ledna nastoupí v Hannoveru proti Německu a 8. ledna v Chebu proti Argentině. Oba soupeři se připravují na lednové mistrovství světa, kam český tým neprošel.

Přípravný turnaj házenkářů v polském Opolí - semifinále:
ČR - Rumunsko 26:27 (14:15)
Sestava a branky ČR: Adamík 1, Galia - Bečvář 4, Štěrba, Kašpárek 3, Šlachta, Škvařil 1, Vančo 2, Poloz 3, Patzel 2, Solák, Šafránek 1, Užek, Mubenzem 3, Monczka 5, Zeman 1.
Nejvíce branek Rumunska: Grigoras 8, Csepreghi 7. Sedmimetrové hody: 3/2 - 6/6. Vyloučení 5:3. Diváci: 1500.
Polsko - Japonsko 25:25 (11:13), sedmimetrové hody 4:3.

Reklama

Související témata: