Hlavní obsah

Ve finále Českého poháru jsou opět házenkářky Mostu a Slavie

Most

Házenkářky Mostu a Slavie Praha si po roce zopakují finále Českého poháru. Na závěrečném turnaji v Mostě v dnešních semifinále nejprve Pražanky porazily Veselí nad Moravou 31:29 a poté obhájkyně prvenství až po rozstřelu ze sedmimetrových hodů vyřadily Porubu. Zápas skončil v normální hrací době nerozhodně 23:23.

Foto: Sport.cz

Trenér házenkářek Mostu Peter Dávid.

Článek

Složení semifinálových dvojic bylo totožné jako v loňském roce a ze zápasů vzešli i stejní postupující. Nejlepší český tým Most měl ale před domácími fanoušky namále. Černí andělé si sice záhy vypracovali vedení až o sedm gólů, ale v úvodu druhého poločasu náskok ztratili. Hráčky Poruby šly v závěru dokonce do vedení, ale pak za stavu 22:22 neproměnily sedmičku. Podobně se jim pak vedlo v rozstřelu, ve kterém je dvakrát vychytala Sabrina Novotná, a prohrály jej 2:4.

"Dramatičtější scénář jsme si nedokázali ani představit. Bohužel náš aktuální problém je, že nedokážeme ustát určité fáze zápasu, což bylo na začátku druhé půle. Neskutečně zbytečně jsme znejistěli," litoval mostecký kouč Peter Dávid. "Rozstřel je sázka do loterie. Je až zázrak, že jsme vytáhli Sabrinu Novotnou z rekonvalescence a ona se nakonec stala hrdinkou zápasu," dodal.

Slavia, jež vyřadila Veselské Panenky i v semifinále minulého ročníku interligy, vyhrála o gól poločas a v úvodu druhého si vytvořila až pětibrankový náskok. Soupeř hrající ve Final Four už bez nejlepší střelkyně interligy Márie Olšovské, jež odešla do Švýcarska, dokázal pouze snížit.

"Závěr mohl být lepší, trochu nám dělala problém vysunutá obrana, zbytečně jsme se stresovali a hráli zbrkle. Ale nakonec to dopadlo dobře, takže jsem spokojený s postupem, ale naše hra se musí do zítřka zlepšit," řekl trenér Slavie Jan Salač.

Finále je v Mostě na programu v neděli od 11:00. Před rokem Most v Jindřichově Hradci porazil Slavii 35:26.

Semifinále Českého poháru házenkářek v Mostě:
Slavia Praha - Veselí nad Moravou 31:29 (14:13)
Most - Poruba 23:23 (14:9), sedmimetrové hody 4:2.

Reklama