Hlavní obsah

Diaz nedorazil do Nymburka, klub s ním už nepočítá

Basketbalisté Nymburka přišli o svého elitního kanonýra. Portorický křídelní hráč Guillermo Diaz se po vánočních svátcích nezapojil do přípravy a prostřednictvím svého agenta vedení nymburského klubu oznámil, že z blíže nespecifikovaných důvodů už v týmu nehodlá působit. ČTK to řekl tiskový mluvčí klubu Jiří Zídek, podle kterého Nymburk začne s urychlením hledáním náhrady.

Článek

"Dnes jsme konečně obdrželi oficiální stanovisko Guillerma Diaze, který se měl ke klubu hlásit po vánoční přestávce 28. prosince. Po krátkém telefonickém rozhovoru, který nepřinášel nic konstruktivního, jsme jednali pouze s jeho agentem. Jeho rozhodnutí k týmu se nevrátit považuji za nešťastné pro obě strany," uvedl Zídek v tiskové zprávě.

Jednadvacetiletý Diaz přicházel do Nymburka s pověstí talentovaného hráče, kterého loni dokonce draftoval tým NBA Los Angeles Clippers. Diaz byl v patnácti odehraných ligových zápasech nejlepším střelcem týmu s průměrem 20 bodů na zápas, což jej řadilo k úplné ligové špičce. Poslední zápas za Nymburk odehrál 20. prosince proti BBK Brno, pak odjel domů a do České republiky se už odmítl znovu vrátit.

Vedení Nymburka teď musí řešit, jak mezeru po odchodu svého kanonýra zacelí. Několik týdnů už navíc hledá náhradu za pivota Michaela Meekse, který si na začátku sezony zranil koleno a klub se s ním vzápětí rozešel.

Reklama

Související témata: